Foto: Spanska Padelförbundet Instagram.
Internationell padel

Efter sena dissen — de arrangerar ungdoms-EM i stället för Sverige

ANNONS

Ungdoms-EM, som fram till i torsdags var bestämt att gå av stapeln i Sverige i oktober, kommer i stället att spelas i Valencia, Spanien. 

Sverige hade blivit lovade att stå som värdland för det första europeiska juniormästerskapet i padel, som kommer spelas mellan den 10 och 15 oktober i år. 

Men som PadelDirekt tidigare rapporterat om gjorde det internationella padelförbundet (FIP) plötsligt en helomvändning och meddelade att de valt att lägga tävlingen i ett annat medlemsland — trots att Sverige mottagit en skriftlig bekräftelse på att få arrangera mästerskapet.  

— Vi är otroligt ledsna och besvikna över att inte få arrangera ungdoms-EM och att detta besked kommer nu, skrev Svenska Padelförbundet i ett pressmeddelande angående beskedet. 

Mästerskapet spelas i Spanien istället

Då var det inte bestämt vart det mästerskapet i stället skulle ta plats, men nu har FIP i ett pressmeddelande gått ut med att det blir Valencia som valts att stå som värd för mästerskapet.  

Så här skriver FIP i sitt pressmeddelande: 

“Det är utan tvekan ett stort internationellt evenemang där vi kommer att kunna se de bästa juniorspelarna på kontinenten, som är grunden för vår sport, tävla. De bästa landslagen väntas komma till Valencia, liksom de bästa padelspelarna på kontinenten”


ARKIV: Leo Hylander på junior-SM i Örebro.

Foto: Padel-Television.  

Den här artikeln handlar om: