Luigi Carraro, FIP-president.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

FIP fråntar Sverige mästerskap — trots skriftligt löfte: ”Otroligt ledsna”

ANNONS

Sverige hade blivit lovade att arrangera ungdoms-EM i oktober men med bara två månader kvar till mästerskapet har  internationella padelförbundet (FIP) ångrat sig och lagt det i ett annat land. 
Det meddelar det svenska padelförbundet i ett pressmeddelande.

Hela pressmeddelandet nedan

FIP (internationella padelförbundet) meddelar nu att de lägger ungdoms-EM i oktober i annat medlemsland än Sverige.

Svenska Padelförbundet fick i dag motta ett mycket tråkigt besked från FIP angående arrangemanget av ungdoms-EM.
Deras styrelse har, trots en skriftlig bekräftelse att Sverige får arrangera, beslutat att lägga tävlingen i ett annat medlemsland.

FIP:s styrelse väljer nu att dra tillbaka arrangemanget då de hävdar att deras operativt ansvarige inte har förankrat beslutet hos dem. Svenska Padelförbundet har en skriftlig bekräftelse på att få arrangera, men de väljer ändå att lägga det i ett annat medlemsland.

Anledningen till att de drar tillbaka arrangemanget är att FIP inte vill gå in med pengar och delfinansiera. Att arrangera ett EM är kostsamt och Svenska Padelförbundet hade tillsammans med representanter hos FIP tagit fram en budget där alla var överens.

FIP hade parallellt, utan Sveriges vetskap haft en dialog med ett ytterligare land, vilket nu lovat att stå för hela budgeten. Det andra landet har nu tilldelats mästerskapet utan att ge Sverige en möjlighet att diskutera eller bemöta.

Ny plats kommuniceras inom kort 

FIP beklagar och ber om ursäkt att det ställer till det för Svenska Padelförbundet, våra partners, arrangörer och spelare och uttrycker sin önskan att istället få sam-arrangera ett större event nästa år, då de har full tillförsikt till vår kapacitet att genomföra stora tävlingar.  

Vi är otroligt ledsna och besvikna över att inte få arrangera ungdoms-EM och att detta besked kommer nu. Samtidigt är vi glada för att kunna skicka våra duktiga juniorer dit tävlingen genomförs, så att de får tävla mot spelare från andra länder.

Tävlingen kommer att genomföras på samma datum som meddelas tidigare, vecka 41. 

Plats kommuniceras av FIP inom kort.

Den här artikeln handlar om: