Punta Del Este, Uruguay.
Foto: Pedro Slinger
APT Padel Tour

Världstour startar 2023-säsongen rekordtidigt: ”Som Saint-Tropez”

ANNONS

Vila mentalt och fysiskt över jul och sedan bygga upp kroppen inför en lång säsong?
Glöm det — i alla fall om du vill spela APT Padel Tour.
Världstouren drar i gång säsongen rekordtidigt nästa år: 5 januari.

— Punta del Este är som att åka till Saint-Tropez eller Monaco i mitten av juli, säger APT-ägaren Fabrice Pastor i en intervju med Padel-Magazine.

Konkurrensen är extrem och kampen om vilken världstour som i slutändan kommer att stå där som störst, bäst och vackrast ser ut att fortsätta åtminstone över året 2023.

World Padel Tour har både de bästa dam- och herrspelarna, Premier Padel har klämt in några turneringar i år där de bästa herrspelarna deltar och APT Padel Tour har just nu rollen som världstouren med lägre nivå på spelarna.

APT:s stenrike monegaskiske ägare Fabrice Pastor bjuder på en oväntad nyhet när franska Padel-Magazine träffar honom på Teneriffa — han har beslutat att slopa vinteruppehållet som brukligt ligger från mitten av december till mitten av februari. Säsongen inleds redan 5 januari i Punta del Este, Uruguay.

”Inte är särskilt formellt, men vi måste prata om det”

— Det är något intressant eftersom vi pratade med spelarna om att det egentligen inte finns någon försäsong längre. De veckor som det ibland går mellan turneringarna, det är dessa veckor som man måste ta vara på för att träna. APT vill finnas från januari till december, säger Fabrice Pastor.

APT Padel Tour som oväntat valde att ställa in sin turnering i Båstad (skulle ha gått av stapeln första veckan i augusti) och tidigare i sommar fick se tour-chefen Thomas Johansson lämna sitt uppdrag.

Stämningen bland padelvärldens mäktigaste män är minst sagt kylig och har varit så under lång tid. Nu kommer det fram ännu fler uppgifter som vittnar om en osund och orättvis kamp om padelmakten.

— Det internationella förbundet och det italienska tennisförbundet satte press på borgmästarna i de två städerna så att APT inte kunde spela där. Spelarna och pressen måste inse vad som är på gång. Det är bara jag som pratar om det. Det kanske inte är särskilt formellt, men vi måste prata om det. Förbunden är till för att odla sporten, inte för att få pengar eller hitta kommersiella avtal, säger Pastor till Padel-Magazine.


ARKIV: Daniel Appelgren briljerar på APT Padel Tour. 

Foto: APT Padel Tour. 

Den här artikeln handlar om: