Luigi Carraro.
Foto: Filip Björne
Internationell padel

FIP-presidentens känga mot WPT: ”Hänt obehagliga saker”

ANNONS

Den nya världstouren Premier Padel genomför just nu sin fjärde deltävling samtidigt som rättsliga processer som inletts av WPT väntar på sina slutgiltiga domar.
Att tourerna skulle inleda samtal om samarbete finns inte på kartan just nu, enligt FIP-presidenten Luigi Carraro.

I en intervju med spanska sportmedie-giganten Olé så berättar Internationella Padelförbundets och Premier Padel-basen Luigi Carraro om statusen inom världspadeln. Till skillnad från den svenska padelpodden Mr. Padels uppgifter om att Premier Padel och World Padel Tour närmar sig varandra så uppger den förmodligen viktigaste personen i världstour-gate att relationen är tämligen usel.

— Jag ska säga er väldigt ärligt: ​​det senaste mötet jag hade med World Padel Tour var i september förra året i Sardegna, Italien. Veckan efter höll vi en konferens, de från Barcelona och jag i Rom, men sedan dess har det hänt obehagliga saker. Utifrån det skickade jag dem ett viktigt mejl som än i dag förblir obesvarat, säger Luigi Carraro till Olé.

När italienaren sedan får frågan om han tror att World Padel Tour-organisationen kan tänka sig att lägga ner stridsyxan blir svaret negativt.

— Jag vill tänka positivt. Vi bygger något för padelns bästa. Vi tänker inte saker mot varandra. Mitt förslag till alla är att de går med i detta och dörrarna är öppna för alla men det är klart att vi inte kan sitta ner och prata med människor som vill stämma idrottarna, som är centrum i detta projekt, säger han i intervjun.

Angående damspelarnas vara eller icke vara på Premier Padel så svarar Luigi Carraro på liknande sätt som han gjort tidigare: dialog förs och möten hålls i en positiv anda. I skrivande stund så är Internationella Padelförbundet med och arrangerar den fjärde deltävlingen av en världstour som enbart välkomnar herrspelare.

Den här artikeln handlar om: