Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Nya padelbanor

Stoppas från att bygga om tennisbana till padelbanor

ANNONS

Nyligen tvingades populära Vilshärads Padel stänga ner sin verksamhet.
Några kilometer söderut, närmare Halmstad, har nu en markägare stoppats från att bygga om en tennisbana till padelbanor.

Det är på en tennisanläggning i Frösakull, beläget intill berömda sommarpärlan Tylösand, som Halmstad kommun och länsstyrelsen bedömer att padelbanor är ”byggnader” (till skillnad från tennisbanorna) och eftersom bebyggelse av marken i fråga inte är tillåten så har byggplanerna fått avslag.

Hallandsposten.se rapporterar nu att markägaren — fastighetsbolaget Tylöbaden — går vidare med ett överklagande.

”Vi anser inte varken glasskärmar, nät eller belysningsstolpar ska anses utgöra ett bebyggande av marken,” skriver Fredrik Wennerholm, ägare till Tylöbaden, i sitt överklagande enligt HP.

Förhoppningen är att få tillåtelse att ta bort en av tre befintliga tennisbanor och på den ytan bygga tre padelbanor. Grundproblematiken kan spåras hela vägen tillbaka till en detaljplan från år 1981, som förtäljer att ”tennisanläggningen är idrottsområde som inte får bebyggas”.

Fredrik Wennerholm påpekar i sin överklagan att hänsyn måste tas till att den gällande detaljplanen för området är äldre än den bygg- och planlagstiftning som använts i beredningen för såväl kommunens som länsstyrelsens beslut. Denna hänsyn har inte tagits, menar han.

Den här artikeln handlar om: