De fem banorna ligger ett stenkast från havet.
Foto: Vilshärad Padel
Svensk Padel

”Sveriges läckraste anläggning” tvingas bomma igen: ”Bedrövligt”

ANNONS

Om en månad är ”Sveriges läckraste padelbanor” ett minne blott.
I augusti tvingas Vilshärads Padel utanför Halmstad att stänga igen hela anläggningen.

PadelDirekt har tidigare gjort ett stort reportage kring situationen på västkusten där Vilshärads Padel i flera år slagits mot Halmstad Kommun för att inte behöva riva sina fem utebanor.

”Det är rent jävla trams”, sade ägaren Per Boström till PadelDirekt förra året.

Nu skriver Vilshärad Padel på sin hemsida att loppet är kört och att hela anläggningen kommer att stängas ner 4 augusti.

”2019 meddelade Halmstad kommun att padelbanorna måste rivas, mot bakgrund av att en granne klagat över att havsutsikten påverkats och att bygglov saknas. Som ett resultat av detta skulle även Vilshärad Padel betala dryga böter”, skriver man bland annat på vilsharadspadel.se.

På sajten har man även beskrivit hur det påverkar hela området utifrån sitt perspektiv.

”Förutom att det inte kommer gå att spela padel, finns det inte längre kvar någon verksamhet. En destination som tidigare har lockat många tusentals turister och spelare är helt enkelt nedmonterad. Det tycker vi så klart är tragiskt och många med oss. Nej-sägarna och bakåtsträvarna vann. För att sammanfatta, Halmstads kommun vill inget hellre än att banorna ska rivas och att Vilshärads Padel ska betala böter i miljonklassen för banor som inte kräver bygglov enligt länsstyrelsen. Trots att banorna inte kräver bygglov enligt länsstyrelsens jurist vill juristen att banorna ska rivas eftersom de hindrar rörligt friluftsliv, fastän de tvärtom främjar rörligheten.”

På Vilshärad Padels Facebook-sida är reaktionerna många och starka. En av de som kommenterat nedstängningen är elitspelaren John Larsson.

”Man talar väldigt mycket om padeldöden den senaste tiden, men den största padeldödaren är Halmstad Kommun. Detta är så bedrövligt och sorgligt. Tack till er för alla fina tävlingar, arrangemang, after beacher, fina bemötande genom åren och underbara kvällar i solnedgången. Jag ❤️ Vilshärads Padel”, skriver John Larsson.

Fotnot: Vilshärads Padel utsågs till ”Sveriges läckraste” i en omröstning utförd av Padelfeber.se för några år sedan.

Den här artikeln handlar om: