Premier Padel Mendoza
Cristian Gutierrez & Daniel Windahl.
Foto: Premier Padel.
Premier Padel

Drömlottning för Windahl i Argentina: ”Många verkar känna igen mig”

ANNONS

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez ställs mot italienskt motstånd i morgon när nästa Premier Padel-huvudturnering drar i gång i Mendoza, Argentina. 

World Padel Tour har sommarpaus men den nya världstouren Premier Padel kör vidare. I söndags spelades P1-turneringen (kategorin under Major) i Madrid färdigt och Juan Lebron och Ale Galan stod för tredje gången i rad i Premier Padel-sammanhang som segrare.

I går drog kvalet i Premier Padel-kvalet i Mendoza, Argentina, i gång men ingen svensk spelare finns på plats för att kvala. Daniel Windahl är enda svensk representant i det som ändå får kallas padelns födelseland. Windahl tillsammans med Cristian Gutierrez ställs mot ett italienskt par i den första omgången (32-delsfinal).

— De har spelat helt okej på Premier Padel. Den ena är lång och smashar bra. Men bollen sticker inte så mycket så länge du inte spelar på eftermiddagen, då är det rätt varmt i hallen eftersom det är otroligt mycket folk i arenan, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Italienarna Lorenzo Di Giovanni (rankad 266 på WPT) och Agustin Salandro (604) heter Windahls/Gutierrezs motståndare. Ett på pappret högst överkomligt motstånd. Skulle Windahl/Gutierrez vinna väntar en helt annan nivå i åttondelsfinal: världsfyrorna Pablo Lima/Franco Stupaczuk som tagit en titel på WPT i år. 

— Det ska bli väldigt roligt att få debutera på en annan världsdel. Och det är kul att många argentinare verkar känna igen mig, blondinen från Sverige (skratt). Men det är bara att gå ut och njuta av en bra turnering med grymt bra spelare. Framförallt att få se de här okända argentinarna som inte har några poäng. Många av dem är fruktansvärt bra.

Matchen spelas i morgon tisdag. Tid och bana för matchen är fortfarande oklart. Viaplay sänder från Mendoza från klockan 15.00 i morgon. 


ARKIV: Tapia briljerar. 

Foto: Viaplay. 

Den här artikeln handlar om: