Juan Lebron och Ale Galan.
Foto: Premier Padel
Premier Padel

Titelvinnare på hemmaplan: ”Verkligen imponerande"

ANNONS

Juan Lebron och Ale Galan tog hem den första Premier Padel P1-turneringen i Madrid efter att ha besegrat Martin Di Nenno och Paquito Navarro i finalen med 5–7, 6–2, 6–3.

Det var tourens ettor mot tourens tvåor för tredje gången denna debutsäsong: Juan Lebron och Alejandro Galan mot Martin Di Nenno och Paquito Navarro. Di Nenno och Navarro hade vunnit den första majorn i Qatar, medan världsettorna Galan/Lebron hade tagit hem titeln i majorn i Rom.

Navarro och Di Nenno inledde matchen med starkt offensivt spel. Genom tålamod och genom att inte låta motståndarna få initiativet lyckades de ta första set med 7–5. Reaktionen från Ale Galan och Juan Lebron skulle inte låta vänta på sig och i början av den andra delen fick de två breaks i rad för att vinna setet med 6–2 och jämna ut ställningen till 1–1.

”En riktigt krävande turnering”

Efter ett två och en halv timme långt sista set lyckades firma Galan/Lebron ta fram det bästa ur sig själva för att vinna Madridturneringen.

"Det har varit en riktigt krävande turnering och fansen har gett oss energi att komma tillbaka i matcherna. Vi är verkligen glada över att ha kunnat vinna tre av fyra finaler mot de bästa paren i världen, det är verkligen imponerande", säger Ale Ale Galan efter att ha vunnit titeln på hemmaplan.

Det var alltså det världsledande parets tredje raka Premier Padel-titel under denna historiska debutsäsong för världstouren, efter Majorsegrarna i Rom och Paris.

Premier Padel är tillbaka redan nästa vecka med den första turneringen som spelas på sydamerikansk mark: säsongens andra P1-tävling inleds tisdag 9 augusti i Mendoza, Argentina.

Den här artikeln handlar om: