Thomas Enqvist.
Foto: Padel Magazine
Internationell padel

Svenska tennislegendaren spelade padelturnering — med Rååds WPT-partner

ANNONS

Thomas Enqvist, som nådde så högt som till fyra på tennisens världsrankning, deltog för några helger sedan i turneringen Head Padel Open i Frankrike. 

Det var under helgen den 23–24 juli som den förre detta världsfyran Thomas Enqvist deltog i en tävling i Cabries utanför Bordeaux.

— Det är verkligen fantastiskt att vara här. Turneringen är verkligen bra med denna centercourt och denna atmosfär. Matcherna var trevliga, jag har en riktigt bra partner som spelar bra padel. Det är verkligen bara roligt, det är häftigt, säger Thomas Enqvist till Padel Magazine.

Partnern var ingen mindre än fransosen Thomas Vanbauce, som nyligen spelade på World Padel Tour med Rikard Rååd. I en intervju med den franska padelsajten berättade Enqvist om sitt intresse för den alltjämt växande sporten.

— Padel försöker jag spela regelbundet men inte heller hela tiden. Jag gillar verkligen padel, det är en bra sport. I Sverige har det verkligen exploderat och många människor utövar den. Det är verkligen väldigt roligt, fortsätter han.

48-årige Thomas Enqvist har 19 ATP-titlar och en finalplast i Australian Open på meritlistan och har spelat otaliga matcher på de största tennisarenorna — men när han hamnar på en bana eller plan med boll njuter han lika mycket varje gång.

— När jag är vid en boll så njuter jag alltid av det. Jag gillar alla sporter, fotboll, padel, tennis... Jag gillar alla sporter med en boll. Det är verkligen häftigt att vara här och slå på banan.

Den här artikeln handlar om: