Rikard Rååd.
Foto: Thai Tran (@thaihej)
World Padel Tour

Färska SPT-vinnaren debuterar på WPT — handplockad av arrangören: ”Riktigt kul”

ANNONS

För några veckor sedan slog han till och vann SPT 3.
I morgon är dags för det unga svenska stjärnskottet Rikard Rååd att debutera på World Padel Tour.

— Det ska bli riktigt kul att komma ut på den internationella touren igen, fast i en ny sport, säger ex-tennisspelaren Rååd till PadelDirekt.

21-årige värmlänningen Rikard Rååd, sedan några år boendes i Stockholm, ramlade mer eller mindre över ett wildcard till WPT French Padel Open som pågår 12–19 juni i Toulouse.

Fransmannen Thomas Vanbauce var plötsligt i akut behov av partner.

— Hans partner som han först skulle spela med blev skadad, så han som organiserar tävlingen tog kontakt och frågade om jag ville hoppa in, förklarar Rååd.

Vad vet du om Vanbuace?
— Inte mycket. Jag har aldrig sett Vanbauce spela och har inte så bra koll på hans nivå eller hur vi kommer spela tillsammans. Han är ganska högt rankad i Frankrike och ska vara en ganska stor backhand spelare. Jag hoppas mest på bra matcher och erfarenhet.

Rååd/Vanbuace kliver in i Pre Previa omgång 1 klockan 10.00 på söndagsförmiddagen och ställs mot Pau Flores/Ferran Gonzalez. Två spanjorer rankade mellan 700 och 1000 på World Padel Tour — så chans för avancemang bör finnas om hyfsad kemi uppstår för den svensk-franska duon.

Den debuterande unge svensken planerar att göra fler internationella framträdanden i år.

— Ja, jag har tänkt spela lite WPT men även FIP och APT, avslutar Rikard Rååd.

Även Calle Knutsson/Ricky Martinez spelar Pre Previa på söndagen. Både Simon Vasquez/Adrian Blanco samt Daniel Windahl/Cristian Gutierrez går in i WPT French Opens Previa på måndag klockan 16.00.

På damsidan så spelar Baharak Soleymani med en ny partner i form av Ana Maria Cabrejas, ett par som spelar Pre Previa omgång 1 på måndag 11.30. Sedan går Amanda Girdo/Nela Brito in i förkvalets andra omgång på måndagskvällen.

(Rättelse: Rååd spelade även WPT-kvalet i Malmö i höstas)


ARKIV: Rååds SPT-partner Teo Zapata briljerar

Den här artikeln handlar om: