Foto: Bildbyrån & Viktor Andersson — montage.
Svensk Padel

Rååd efter succéhelgen: ”Tror inte Vasquezs nivå är omöjlig för mig”

ANNONS

I den nya podcasten ”Mr. Padel” intervjuar Andreas Ehrnvall förra helgens stora succéman Rikard Rååd. 
I podden målar Ehrnvall upp en bild där han inom en snar framtid ser Rååd på samma nivå som Simon Vasquez.

— Jag tror inte att den nivån är omöjlig för mig, replikerar Rikard Rååd i podden. 

Likheterna mellan Simon Vasquez och Rååd är tämligen stora. Varken Rååd eller Vasquez mäter någon jättehöjd över havet, de är båda forehandspelare och har fått med sig ett starkt overhead-spel från sina tidigare tenniskarriärer.

— För min del handlar det mest om att få bra möjligheter att träna bra och så får tiden egentligen visa hur långt det kan räcka.

Bara 21 år fyllda talar också tiden för Rikard Rååd.

— Ja, det är så klart en klar fördel jag har. Jag har väl i alla fall nio år tillgodo till Simon, så tiden finns, skrattar Rååd.

Fått erbjudanden från andra spelare

Ehrnvall frågar också om helgens titel inneburit någon skillnad för Rååds liv och karriär.

— Förutom extremt många meddelanden är det väl inte supermycket. Det är mer att man fått några nya möjligheter eller erbjudanden att kanske åka ner och träna i Spanien eller sådär. Och det var väl det jag hoppades skulle komma av det här, att kunna utveckla padeln, sägerRåås

Han berättar att han fått en del erbjudanden från backhandspelare som vill spela med honom men bekräftar att han kommer att fortsätta med sin partner Alex Regner, i skrivande stund en placering bakom honom på rankingen som nummer 16.

— Några förfrågningar har man väl fått men jag tänker inte nämna några namn. Jag vill påstå att Alex har potential till att bli en landslagsspelare på backhandsidan. Jag menar, han spelade sin första padeltävling i maj förra året och i dag är han rankad 16 i Sverige. 

Jesper Hussfelt är också en del av podcasten ”Mr. Padel”. Dock inte i detta avsnitt. 


TV: Rikard Rååds SPT-partner Tea Zapata med läcker knack.

Foto:Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: