Genrebild.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Negativa trenden fortsätter — flera byggen i staden har ställs in

ANNONS

Den negativa trenden kring padelbyggen och mindre spelande fortsätter.
I Eskilstuna har både planerade byggen och andra projekt ställts in.

Marcus Eriksson, delägare i Padel sports club i Eskilstuna, menar att det är en helt naturlig väg, speciellt med tanke på att covid-19-situationen nu ser helt annorlunda ut. 

— Jag kan säga så här: att jag känner ingen som har slutat med padel. Sedan är det många som har behövt dra ner sedan pandemin, såklart. Men det är att jämföra med dopade siffror. Ingen gick ju till jobbet, det blev en annan grej, säger han till Ekuriren.se.

Flera stora projekt har ställts in i staden. PDL som tidigare år gick ihop med Padel United köpte först upp en hall i Folkestaleden, som de sedan sålde tillbaka. PDL hade också planerat för att bygga ännu i en hall i Skiftinge — ett annat projekt som inte blev av. 

— Jag tror att PDL hade det lite tufft. De andra hallarna är väldigt lokala, vi driver hallarna själva. Jag tror att Eskilstunaborna är lite patriotiska, och föredrar en hall med lokal anknytning, säger Martin Stenström, delägare i Stiga sports padel center.

— På det stora hela är det överetablerat i Sverige nu. Om det är det i Eskilstuna återstår väl att se. Men hade vi inte trott att det fanns en framtid här hade vi inte köpt tillbaka hallen på Folkestaleden, säger han. 

Den här artikeln handlar om: