Foto: Padel United (montage)
Svensk Padel

PadelDirekts avslöjande bekräftat: Padel United köper upp PDL — så många nya hallar ska öppnas

ANNONS

För en månad sedan kunde PadelDirekt avslöja en av svensk padelhistorias största nyhetsbomber: att PDL köps upp av Padel United.
På onsdagseftermiddagen bekräftades nyheten av båda parterna.

Nyligen var PadelDirekt även först att rapportera om Padel Uniteds nye vd och dennes bakgrund — läs mer om det här.

Läs hela Padel Uniteds pressmeddelande nedan.

PDL går samman med Padel United — bildar världens största padelaktör

PDL Group blir en del av Padel United som därmed blir världens största padelaktör.  
— Vi är otroligt stolta över sammanslagningen mellan PDL och Padel United. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt i Sverige och har en gemensam syn på den satsning som ska rullas ut i stora delar av världen, säger Markus Hellkvist, medgrundare Padel United.  

Padel United har sedan bolaget grundades 2018 arbetat efter devisen ”Sveriges största padelhjärta” med målsättningen att göra sporten mer tillgänglig. I och med samgåendet med PDL uppfylls just detta, då antalet svenska padelhallar skrivs till 90; från Haparanda i norr till Trelleborg i söder. Totalt innebär samgåendet att det totala antalet hallar uppgår till 118 och ytterligare 30 anläggningar kommer öppnas inom en snar framtid. PDL grundades 2015 av Jonas Andersson, Henrik Söderberg, Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw och har sedan start varit starkt bidragande till padelns genomslag i Sverige.  

— PDL är ett starkt varumärke och vi kompletterar varandra väldigt bra då PDL är starka i de regioner där vi tidigare inte haft någon närvaro. Rent sportsligt innebär det nya stora möjligheter, inte minst kring ett landsomfattande seriespel med gemensamma slutspel och utbyten mellan städer och regioner, säger Markus Hellkvist.  

— I och med sammangåendet ser vi en mycket spännande framtid. Tillsammans blir vi ännu starkare och vi kommer driva utvecklingen av sporten till nya nivåer, både i Sverige och internationellt. Vi vill ge fler människor möjligheten att prova på denna fantastiska sport, säger Jonas Andersson. 

– Padel United har gjort ett mycket bra arbete och vi ser fram emot att nu få lägga samman vår kapacitet och kompetens mellan bolagen och därmed kunna driva utveckling och etablering ännu snabbare, säger Henrik Söderberg.


Fakta: Padel United 

Padel United grundades 2018 av bröderna Markus och Rikard Hellqvist. Under 2021 har Padel United slagit sig samman med bland annat Padelverket, Padel Crew, Padel Center, Padel Royale, Actionpadel, Court1, Go Padel UK (Storbritannien), Ultimate Padel, Padel House (Finland) samt Padel Park (Finland). Det finns en tydlig målsättning att padel ska tillgängliggöras för alla och att hallarnas kvalitet ska förbättras samt att utveckla seriespelet vidare. I dagsläget driver Padel United cirka 50 anläggningar. Här kan du läsa mer om Padel United: www.padelunited.se  

Fakta: PDL Group 

PDL grundades 2015 av Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman, Jonas Andersson och Henrik Söderberg som alla hade fastnat för den fantastiska sporten padel. Med en målsättning att ta sporten till nya höjder, arbetar PDL dagligen för att erbjuda attraktiva upplevelser inom padel. PDL:s mission är att få människor gladare och hälsosammare för att kunna prestera bättre – både på och vid sidan av banan. Som en av världens mest expansiva sporter är padel en fantastisk produkt med stor utvecklingspotential. PDL Group har 75 padelcenter i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Schweiz.

Den här artikeln handlar om: