Carolina Navarro och Eli Amatriain.
Foto: WPT
Svenska Landslaget

Spanska ikonen vill spela för Sverige — väntar på förbundets samtal: ”Vore en ära”

ANNONS

Ikonen Carolina Navarro Björk håller fast vid sin vilja att byta landslag från det spanska till det svenska.
Men med tre månader kvar till VM så förbundskapten Mari Andersson ännu inte erbjudit henne en VM-biljett.

— Vi får väl nästan hoppas att Mari ringer redan i morgon. Hon sitter i princip och ber Svenska Padelförbundet att höra av sig till henne för hon vill jättegärna spela. I min värld är det öppet mål utan målvakt, säger Andreas Ehrnvall i padelpodden Mr. Padel.

Det var i december som 46-åriga Carolina Navarro Björk — som har både spanskt och svensk medborgarskap — avslöjade för PadelDirekt att hon vill dra på sig den svenska landslagströjan när nästa stora mästerskap avgörs. Nu berättar om både sitt nya samarbete med underbarnet Claudia Jensen och viljan att byta landslag i en poddintervju.

— Jag vill åka till svenska laget. Jag väntar på att Mari ska llamar (ringa), jag vill även åka till Stockholm och träffa alla svenskar på World Padel Tour, säger Navarro Björk i podden Mr. Padel.

Både Andreas Ehrnvall och Jesper Hussfelt konstaterar att det vore en dröm att se Carolina Navarro Björk spela för Sverige. Med åldern har hon börjat dala på WPT-rankingen — men med nio år som världsetta på meritlistan så vore hon förstås en enorm tillgång både på och vid sidan av banan.

— Hon är en legend. Det Bela är på herrsidan är Carolina på damsidan, säger Ehrnvall.

Den här artikeln handlar om: