Robin Söderling.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Robin Söderling tar timeout: ”Återkommande symptom”

ANNONS

Robin Söderling håller sig minst sagt sysselsatt efter tenniskarriären — både som Davis Cup-kapten i tennis och som utvecklare av padelutrustning.
Nu pausar 37-åringen alla sina åtaganden med anledning av utmattningssyndrom.

Beskedet om Söderlings timeout kom i ett pressmeddelande från Svenska Tennisförbundet.

”Robin Söderling har tidigare varit sjuk i utmattningssyndrom. Han har under 2022 upplevt återkommande symptom och väljer därför att i förebyggande syfte ta en timeout från kaptensuppdraget för att prioritera sin hälsa och sin familj”, skriver Svenska Tennisförbundet.

Utöver rollen som kapten för det svenska Davis Cup-laget (i tennis) så jobbar Robin Söderling hårt med sitt succéföretag RS Padel. Det berättade RS vd Magnus Alsterback för PadelDirekt i våras:

— Robin har det senaste året jobbat stenhårt med att utveckla nästa års racketmodeller. Det är modeller som kommer att ligga i framkant i världen sett till teknologi, sade Alsterback i intervjun och fortsatte:

— Det är Robins stora grej och grundar sig i hans besatthet för teknologi. Han är perfektionist och har fått med sig det tänket från sin karriär. Han har haft som krav från dag ett att han personligen ska kunna stå för våra produkter och de här racketarnas kvalité kommer att kunna backas upp av fakta.

Parallellt med sitt intensiva utvecklingsarbete av padelracketar har Söderling alltså varit DC-kapten sedan januari 2020. Han ersätts under resten av 2022 av Johan Hedsberg.

”Det är Svenska tennisförbundets och Robin Söderlings önskan och förhoppning att han återvänder som kapten 2023, förutsatt att hans hälsa tillåter det”, skriver förbundet.


 

Den här artikeln handlar om: