Simon Vasquez / Roland Garros.
Foto: Bildbyrån
Premier Padel

Simon Vasquez med ny partner när Premier Padel intar Roland Garros

ANNONS

Med samtliga svenskar utslagna ur Valencias WPT så riktar vi blickarna mot Premier Padel Paris Major som drar i gång på söndag.
En tävling där Simon Vasquez återigen testar en ny partner.

I turneringen som avgörs på den så klassiska tennisarenan Roland Garros 10–17 juli så ser det ut att bli att bli tre topp-svenskarna som ska bära den blågula fanan.

  • Simon Vasquez gör sin första turnering med spanjoren Jaime Fermosell Delgado, rankad 80 på World Padel Tour. Paret är seedat som kvallag nummer fyra (52:a-rankade totalt) och lär spela sin första match på söndagskvällen 10:e juli. Fermossels bästa resultat säsongen 2021 är en åttondelsfinal på WPT Mallorca Challenger.
  • Daniel Windahl och Cristian Gutierrez är seedat på 29:e plats — en position framför Cayetano Rocafort och Alvaro Cepero. Det innebär alltså att man numera med god marginal går rakt in i huvudturneringen.
  • Calle Knutsson och Afonso Fazendeiro är etta på reservlistan och kommer med stor sannolikhet att få en plats i kvalet då det ofta blir återbud (totalt 80 par i main draw och kval). Portugisen Fazendeiro är en ny bekantskap för Knutsson och är rankad 134:a på WPT.

Även Olle Andersson har anmält sig tillsammans med Jorrit Notenboom, men plats 38 på reservlistan lär inte räcka långt.

Varför spelar inte Simon Vasquez med sin WPT-partner Adrian Blanco, egentligen? Det förklarar han för PadelDirekt här

Skåningen var heller inte helt nöjd med Luis Pozo som han parade ihop med inför Premier Padel Rom i maj och bestämde sig förmodligen snabbt för att leta nytt samarbete inför Roland Garros.

Noterbart är förstås att två av världens bästa spelare återigen saknas på den nya världstouren Premier Padel. Eftersom Agustín Tapia fortsatt stoppas av sin racketsponsor så kommer inte han och Sanyo Gutiérrez till start denna gång heller.

 

Den här artikeln handlar om: