Premier Padel Rom
Foto: Viktor Andersson.
Premier Padel

Därför var Vasquez besviken efter uttåget: ”Det räcker inte på den här nivån”

ANNONS

Simon Vasquez och Luis Pozo är utslagna ur Premier Padel i Rom. 
I stekheta blåsiga förhållanden blev topparet Pablo Lijo/Alvaro Cepero för tufft och vann med 6-3, 6-2.

ROM

Simon Vasquez och Luis Pozo har stått för en bra turnering med två segrar i kvalet och de tog sig vidare i huvudturneringen, men i 32-delsfinal tog det stopp. De hängde med bra i första set men sen sprang det meriterade paret Lijo/Cepero, 27 respektive 48 på WPT-rankingen i från. 

— Vi börjar okej men när vi breaket emot oss så rann det i väg. Vad ska jag säga... säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

Hur kändes ditt spel?
— Okej, de bollarna jag fick. Det kändes inte dåligt. Men vi följde inte taktiken som lag och då blir det svårt. Det är otroligt viktigt för att vinna de avgörande bollarna mot par som är så skickliga, som paret vi mötte i dag.

Pozo såg ut att tappa humöret ganska tidigt.
— Ja han kände sig stressad och fick inte slagen dit han ville.

På det snabba underlaget var långa hårt slående Lijo livsfarlig och alla korta lobbar utnyttjades. Det syntes också att detta var en nivå upp för 22-årige Pozo — rankad 183 på WPT. Matchen var över på bara 37 minuter.

Svag kommunikation

PadelDirekts utsända har hört Vasquez skrika “donde?” (var) flera gånger senaste dagarna. Så här lyder svenskens syn på kommunikationen med Pozo:

— Jag sa till honom flera gånger att jag behöver veta var de står. Han sa "framme" men det räcker inte på den här nivån, man behöver veta om de är tajta eller inte tajta och så där. Det var väl det som saknades.

Sverige har dock ett hopp kvar i turneringen. Daniel Windahl tillsammans med Cristian Gutierrez spelar 16-delsfinal i morgon mot vinnaren i mötet Cayetano Rocafort/Jose Gaspar mot Jose Rico Dasi/Inigo Zaratiegui. 

Nästa turnering för Vasquez blir Marbellas Master i början av juni. Då kommer han att spela med sin ordinarie partner Adrian Blanco. 

Lite senare i sommar, i början av juli, väntar Premier Padels tredje deltävling som avgörs på klassisk tennismark i Paris: Roland Garros.

— Det blir jävligt coolt. Detta var också bland det häftigaste jag upplevt, denna fantastiska anläggning är ett av de finaste ställena i världen att spela på. Men jag ser fram emot Roland Garros.

Nu har du och Pozo precis slagits ut, men är det oklart vem du spelar med på Premier Padel framöver?
— Ja, det hänger på vad som händer nu framöver. Adrian vågar inte riktigt spela här ännu. Nu är det bara ladda för nästa WPT-tävling så får vi se sen.


Klipp från matchen: Vasquez avslutar fin boll snyggt. 

Foto: Premier Padel. 

Den här artikeln handlar om: