Genrebild.
Foto: Bildbyrån.
Nya padelbanor

50-miljonerscenter öppnar i sommar — arrangerar tävling för nästan 400 lag

ANNONS

Norrköping PadelCenter (NPC) slår under augusti månad upp portarna till sin stora satsning med en Grand Opening Tournament.
Turneringen blir en av de största amatörtävlingarna någonsin i Sverige med 384 lag, jämnt fördelat mellan herr och dam, där 50 000 kr finns att spela om i vinstpengar.

— Vi öppnade bokningsmöjligheterna förra veckan och det formligen rasar in bokningar vilket är otroligt roligt. Tävlingsklassen Herr Medel är redan fullbokad med 32 lag men den utökar vi ytterligare nu och höjer samtidigt även prispengen i just den klassen. Vi ser verkligen fram emot den folkfest som tävlingen kommer att bli, säger NPC:s vd Viktor Lagerlund i ett pressmeddelande. 

Turneringen pågår 25-27 augusti med Klass C (Lätt), Klass B (Medel) och Klass A (Avancerad) och det ser ut att bli många tuffa matcher mellan bra amatörspelare. Finalspelet sker under lördagen på Norrköping Padelcenter två centercourts.

— Detta är amatörernas tävling där vinstpengarna fördelas jämnt mellan herr och dam. Veckan efter invigningshelgen kör vi även en mixed-turnering samt en singelturnering, något som efterfrågats i regionen, fortsätter Lagerlund.

Det pratas mycket om en nedgång för svensk padel, hur ser du på det?
— För fyra veckor sedan öppnade vi bokningarna för vårt stegspel och intresset har varit enormt. Vi kommer utan tvekan ha den största stegverksamheten i Östergötland när stegspelet börjar i september.

NPC: vd fortsätter:

— Absolut, tillgång och efterfrågan på padelhallar har jämnats ut i Sverige men antalet padelspelare i Sverige ökar fortfarande och vi ser en tydlig trend i vilken typ av anläggningar som står starka när konkurrensen hårdnat. På den punkten känner vi oss otroligt trygga. 

NPC är ett jätteprojekt som öppnar i augusti. Hallen har beräknats kosta 50 miljoner kronor. Turneringen är för amatörer men ingen rankinggräns har satts, meddelar arrangören.

Den här artikeln handlar om: