Foto: Pressbild & Martin Nilsson.
Nya padelanläggningar

Snart öppnar premiumcenter — kostar 50 miljoner: ”Ska bli det bästa”

ANNONS

Vissa orter upplever en padel-mättnad sedan en tid tillbaka då många hallar byggts på kort tid.. 
Så verkar inte vara fallet i Norrköping — där byggs just nu en hall i 50-miljonersklassen.

PadelDirekt har tidigare rapporterat om lyxanläggningen som blivit många miljoner dyrare under resans gång. Projektet beräknades landa på 35 — det räckte inte.

— Den här kommer sätta oss kartan, säger vd Viktor Lagerlund för Norrköpings Padelcenter till Norrköpings Tidningar.

Den så kallade padeldöden verkar inte inte ha nått Norrköping. Just nu görs alltså en jättesatsning värd 50 miljoner kronor i staden. Norrköpings Padelcenter (NPC) är namnet på hallen som ska rymma 18 banor och en area av 7 000 kvadratmeter. Hallen står just nu värd för Postnords och Bauhaus lager — men de töms dag för dag,

— 130 meter lång och 55 meter bred, som ska bli det bästa vi har. Vi står och säger det här, men det kan kanske vara svårt att greppa det mitt i bygget och lagret, men vår bestämda känsla är det, säger Martin Gyllix till NT.

Totalt är det så många som 18 lokala entreprenörer som ligger bakom satsningen som ska innehålla 18 banor (två centercourts, tolv dubbelbanor och fyra singelbanor). Dessutom ska hallen ha plats för en hel del andra saker som sticker ut såsom kontorshotell, relaxavdelning, gym, en stor lounge med lunchservering, shop, samt ett konferensrum för företagsaktiviteter och naprapatklinik.


”En mansdominerad sport i dag”

Det har under den senaste tiden rapporterats om en avmattning av padel den senaste tiden. Enligt ett perspektiv är det sant, hallarna är inte lika uppbokade som för ett år sedan, men förklaring är att det byggts många nya hallar. Vilket också statistik från Matchi visar.

— En del hallar kommer uppleva svackor. Vi har sett det, men tillväxten och spelandet har absolut inte slutat... Att trycket på tider inte längre är lika stort beror ju på att det finns fler hallar och banor än tidigare. Den stora och viktiga frågan är hur vi ska nå ungdomarna – och tjejerna – och skapa en ny generation padelspelare. Det är ju en mansdominerad sport i dag, säger Bo Eklöf, som är en del av NPC:s styrelse.

En annan padel-profil, APT:s general manager och förre tennisproffset Thomas Johansson, är också en av investerarna.

Det kommer absolut att bli en av Sveriges finaste hallar, sade Johansson till PadelDirekt vid årsskiftet.

Norrköping Padelcenter (NPC) väntas stå klar i augusti. 


Den här artikeln handlar om: