På bilden: En vision av det som ska bli NPC Padelcenter.
Foto: Privat.
Nya padelanläggningar

35 miljoner läggs på ny superhall: ”Vill locka internationella toppnamn”

ANNONS

En ny jättehall kommer ska byggas i Sverige och Norrköping. 
Hallen som beräknas kosta 35 miljoner kronor ska rymma hela 19 banor och blir en av landets och hela världens största hallar. 

Det var i oktober 2017 som fastighetsbolaget Slättö plockade fram 250 miljoner kronor och köpte fastigheterna i Norrköping som Philips och Whirlpool tidigare huserat i. Och nu börjar det hända spännande saker i den gamla fabriken. Senast under maj nästa år öppnar lokala entreprenörer i Norrköping den nya padelanläggningen Norrköping Padelcenter (NPC), som ska bli en av Sveriges största.

Anläggningen kommer täcka en yta av 7 000 kvadratmeter och innehålla 19 banor fördelat på två centercourts, 13 dubbelbanor och sex singelbanor. 

Men det blir inte bara padel. Anläggningen kommer även innefatta kringfaciliteter såsom reception, stor lounge med lunchservering, shop, spa-avdelning, gym, konferensrum för företagsaktiviteter, naprapatklinik i anläggningen samt utrymme för tv-sändning av turneringar.

— Planerna har växt fram den senaste tiden. Vi saknade en riktigt bra hall i regionen, säger Martin Gyllix, en av initiativtagarna.

Bakom satsningen finns, utöver Martin Gyllix, flera andra kända Norrköpingsentreprenörer. Exempelvis Stadiums grundare Bo Eklöf och Johan Karlsson, VD på Slättö, vars företag äger själva fastigheterna.

— Den totala investeringen landar på cirka 35 miljoner, säger Gyllix.

Han menar att detta kommer att bli en hall som sticker ut. 

— Intresset för padel fortsätter att öka. Det byggs hallar, men de flesta är förhållandevis begränsade. Det här kommer bli en enormt fin anläggning där vi satsar mycket på helheten. Men det kommer inte att bli dyrare att spela här än i andra hallar. När padelboomen lägger sig kommer den här anläggningen fortsatt stå stark. 

— Målet är att sätta Norrköping på padelkartan genom den här anläggningen. Vi tror att padel kan bli en stor tv-sport i framtiden. Vi kommer att kontakta alla de stora aktörerna och har via vårt kontaktnät ambitionen att arrangera turneringar som attraherar utländska toppnamn. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: