Viktor Stjern & Pierre Bonfré.
Foto: Privat.
APT Padel Tour

Fin start i internationella debuten för Stjern/Bonfré — vann Göteborgs-möte i Ungern

ANNONS

Viktor Stjern och Pierre Bonfré har fått en bra start i sin internationella debuttävling som par. 
Seger 6-2, 6-1, i västkustmötet med Hami Golestan/Oskar Govik på APT i Budapest.

Det är svenskfest i Ungerns huvudstad Budapest. Många svenska padelspelare befinner sig nämligen där för att delta i Budapests APT Padel Tour-turnering.

Göteborgsbaserade Hami Golestan tog sig tillsammans med Oskar Govik från Borås vidare från gårdagens förkval. Vidare in i kvalet kunde de ställas mot fransmän, ungrare och spanjorer — men lotten föll så klart på Göteborgsparet Viktor Stjern/Pierre Bonfré.

”Såklart tråkigt med derby. Det är alltid roligare att heja på varandra än att slå ut varandra. Oskar/Hami hade en stark seger igår”, skriver Viktor Stjern i ett sms till PadelDirekt.

Golestan och Govik spelade i går en tuff tresetare mot det rumänska paret Armand Baboain/Alexandru Carpen som svenskarna vann med 3-6, 7-5, 6-2. 

Du som följde SPT 3 från Borås vet också att Stjern och Govik, i Bonfés frånvaro, dessutom spelade och gick till kvartsfinal tillsammans där.

Gustav Eriksson/Albin Olsson också vidare

Dagens möte slutade med seger 6-2, 6-1 för Stjern/Bonfré. 

”Vi fyra tränar mycket ihop också. Det är roligare att slå ut spanjorer och argentinare än svenskar”, fortsätter Stjern.

Stjern/Bonfré spelade EM i Marbella tillsammans i somras men har inte spelat någon internationell turnering som par. Nu är de vidare till eftermiddagens kvalfinal där de 16.30 ställs mot Gonzalo Sassano/Fabricio Peiron från Argentina — 25-rankade in i turneringen.

”Vi gjorde en stabil insats. Det är 30 grader varmt och bollen flyger mycket”.

Också Gustav Eriksson/Albin Olsson, som gick till Pre Previa-final i Danmarks WPT är vidare till kvalfinal i Budapest. De spelar 18.30. 


ARKIV: Stjern lobbar ut bollen på APT i Monaco. 

Foto: APT Padel Tour.

Den här artikeln handlar om: