Pierre Bonfré & Viktor Stjern.
Foto: Viktor Andersson.
Svensk Padel

Därför spelar inte Viktor Stjern med Pierre Bonfré i helgens SPT

ANNONS

Landslagsspelaren Pierre Bonfré ska på bröllop i helgen och kommer därför att missa SPT 3 som spelas på Padelzone i Borås. 
Radarpartnern Viktor Stjern kommer i stället att spela med Oscar Govik i helgen.

— Han är en toppenkille, både på och utanför banan. Också vänsterhänt och lång, en bättre version av Pierre, säger Viktor Stjern skämtsamt.

Det är inte ofta som Pierre Bonfré och Viktor Stjern inte spelar tillsammans på Swedish Padel Tour. Sist det hände var i slutet av maj i fjol under SPT 4 i Haninge då Stjern var skadad och Linus Frost hoppade in med Bonfré. Den gången blev det succé — paret skrällde sig till final och Frost klev definitivt in på den svenska elitpadel-scenen. Men denna gången är det alltså Stjern som spelar Bonfré som missar.

— Han har ett bröllop att gå på, det är en olycklig krock helt enkelt och det finns ju fler SPT:er än bröllop, konstaterar Viktor Stjern.

Det är väl ingen upplösning av Stjern/Bonfré vi ser?
— Nejdå. Det är förstavalet. Men det är nyttigt för oss båda att spela med andra och det har vi inget emot. Men vi har synkat vår nivå rätt bra (skratt), så vi har inte haft något behov av att byta. Det vi kan spela tillsammans spelar vi.

Oscar Govik: vad är det för spelare?
— Han är en Boråskille.

Du letade efter hemmastödet?
— Ja precis, det vill man ju alltid ha. Govik är en toppenkille. Suverän, både utanför och på banan. Han har ingen direkt fast partner men har spelat en del med Hami Golestan och en kille som heter Oscar Andersson. Sen är han lång och vänsterhänt... en bättre version av Pierre helt enkelt.

Ingen SM-bojkott i år

För en dryg månad sedan stod det klart att padel blir en del av SM-veckan och kommer ha sitt SM utomhus i Linköping, där det sänds på SVT. I fjol var Viktor Stjern en av de ledande personerna bakom den bojkott som gjordes mot SM efter beskedet att det blev tillåtet att som stadigvarande bosatt i Sverige (sedan ett år tillbaka) delta på SM. 

Till årets SM ser det inte ut att bli några ändringar — utländska spelare kommer få spela SM.

— Ja, vi har inte hört något annat, säger Stjern.

Blir det någon liknande mobilisering i år? 
— Nej, det orkar jag inte.

Den här artikeln handlar om: