WPT Köpenhamn
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Stjern/Appelgren tar sin första WPT-seger — vann grinig match

ANNONS

Det var jämnt, det var grinigt med långa fina bollar. 
Men till sist, i sitt andra försök, kunde Viktor Stjern och Daniel Appelgren ta sin första WPT-seger tillsammans. 
6-4, 6-4 skrevs resultatet till mot Miguel Melero/Manuel Prado Prego.

ODENSE

Det gick inte i Reus WPT-kval men väl i Odense för Viktor Stjern och Daniel Appelgren som nu tagit sin första seger tillsammans på en WPT. Senare i dag väntar Pre Previas andra omgång. 

— Vi kände under matchen att det var upp till oss, vi förde matchen och de gamen vi förlorade var det mycket för att vi spelade fel eller missade, säger Viktor Stjern.

Daniel Appelgren fyller i:

— Jag tänkte inte så mycket på att det var första segern tillsammans men man vill alltid vinna. Vinst här och ny match sen, det är kul.

Minerna var glada efteråt och de båda vrålade högt efter att Viktor Stjern smashat hem matchen. Kanske lite högre än vanligt på grund av den långa hetsiga diskussion som pågick i början av andra set. Daniel Appelgren stannade upp spelet efter att ha uppfattat vad han tyckte var en dubbel-touch (vilket inte är tillåtet) och domaren tillkallades. Efter en lång diskussion och en del skrikande från framförallt spanjorerna beslutades det att Miguel Melero/Manuel Prado Prego fick poängen och Stjern/Appelgren fick en tidsvarning. 

— Jag skulle säga att jag var rätt säker på det och det tror jag även att han kände för det första han sa var att vi kör om. Men sen kom domaren och då påstod de att jag fortsatte spela på bollen, vilket var deras försvar. Sen körde han hela sin utläggning på spanska i en minut och sedan sa han till oss att han förklarat hela situationen för domaren och det slutade med att de fick poängen, säger Appelgren. 

Mer samspelta nu

Kort därefter breakade Melero/Prado Stjern/Appelgren fram till 2-1 och var i förarsätet i andra set. Men det stoppade inte svenskduon som bet ihop och lite senare lyckades breaka tillbaka till 3-4 och serva sig fram till 4-4. 

Stjern/Appelgren var de som förde matchen och efter breaket tillbaka gick luften ur spanjorerna. Nytt break fram till 5-4 och sedan enkelt servegame fram till 6-4.

— Vi kände oss ganska lugna trots underläget, vi är bättre än dem och var trygga i att kunna spela ganska lugnt och kände att de var stressade, säger Viktor Stjern. 

18.00 spelar de nästa match. Där väntar Daniel Bressel/Pedro Araujo. 

— Vi har fått lite matcher tillsammans och jag känner att vi börjar hitta spelet tillsammans nu. Vi var i Helsingborg här innan och tränade tillsammans och så blev det ju även en hel del matcher i Monacos APT, avslutar Appelgren. 


Arkiv: Viktor Stjern med jättelobb på APT i Monaco. 

Foto: APT Padel Tour. 

Den här artikeln handlar om: