World Padel Tour Wien
Amanda Girdo.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Girdo/Brito till tredje raka Previa-finalen — succépar väntar i Wien

ANNONS

Det går bra nu Amanda Girdo. 
SPT-titel i helgen med Anna Åkerberg och efter seger 2-6, 6-2, 6-1 mot det italienska paret Lorena Vano/Valentina Tommasi — ny Previa-final med Nela Brito på World Padel Tour.

Inte en enda gång nådde en svensk spelare WPT Previa-final under 2021. Men under 2022 har det hänt något, numera går svenskar ofta till Previa-final (kvalfinal, en match från huvudturneringen) och Amanda Girdo mer än någon annan. 

Via seger tillsammans med Nela Brito över Lorena Vano (rankad 95) och Valentina Tommasi (94) är de nu klara för Previa-final för tredje turneringen i rad.

Efter helgens fyra matcher i Borås SPT-turnering fick den svenska 19-åringen endast en dags vila (måndagen) och det spelade in i ett resultatmässigt sämre första set. 

”Oklar match där jag börjar riktigt dåligt. Förmodligen var jag lite trött och seg efter helgen, men ju längre matchen går desto mer kommer jag in i mitt spel och hittar bollträffen. Andra och tredje set gör vi allt rätt och höjer oss flera nivåer”, skriver Amanda Girdo i ett sms till PadelDirekt.. 

Hur känns din kropp efter helgen?
”Kroppen kändes som sagt trött i första set, men med en vinst i första matchen mår den prima”. 

I Previa-finalen väntar återigen ett italienskt par men denna gången ett ännu tuffare. Den förre tennisstjärnan Roberta Vinci och Giulia Sussarello. En duo som varit i huvudturneringen på WPT tre gånger i år. Vinci är en tennislegendar som varit världsetta i dubbel och innehar hela fem Grand Slam-titlar. Hon är också märkeskollega med Amanda Girdo efter att hon i slutet av februari sajnades av det svenska märket RS Padel. Vinci var orankad inför den här säsongen men är nu 90 på WPT-rankingen.

Matchen spelas 16.30 i eftermiddag. 


ARKIV:

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: