Foto: RS
World Padel Tour

Ex-världsettan spelar med svenska varumärket — pressade stjärnorna på WPT

ANNONS

Efter en smått sensationell debut i WPT-kvalet slogs den före detta världsettan i tennis, Roberta Vinci, ut i Miami Opens första runda av huvudturneringen i går. 
Det välmeriterade paret Aranzo Osoro/Victoria Iglesias vann med 7-6 (1), 6-3. 
Som plåster på såren har Vinci nu en ny racketsponsor — nämligen svenska RS.

— Det här förväntade jag mig inte alls, sade Roberta Vinci till Padel Alto efter kvalet.

I ett pressmeddelande berättar det svenska märket RS, grundat av den svenska tennislegendaren Robin Söderling, att de sajnat Roberta Vinci. Den femfaldiga Grand Slam-mästarinnan Roberta Vinci har efter en fantastisk tenniskarriär bytt spår och satsar numera på professionell padel.

Vinci nådde en legendarisk status som idrottare i hemlandet Italien när hon under tenniskarriären tog fem Grand Slam-titlar i dubbel. Totalt vann Vinci tio singeltitlar och 25 dubbeltitlar på WTA-touren. Hon rankades som världsetta i dubbel och världssjua i singel.

Vincis padelkarriär har gått spikrakt uppåt och i sin första WPT-tävling lyckades hon ta sig hela vägen från Pre Previa (förkvalet) till huvudturneringen, men hon och partnern Giulia Sussarello slogs alltså i går ut mot Aranza Osoro/Victoria Iglesias.

Avtalet med RS innebär att Vinci kommer att spela med RS-racketar och bära RS-kläder. Hon kommer även att utveckla ett eget racket ihop med Robin Söderling. Det kommer att bära hennes namn och lanseras på den globala padelmarknaden 2023.

Bakgrunden en stor fördel

Efter Vincis succéartade kval i Madrid pratade PadelDirekts systersajt Padel Alto med Roberta Vinci. Då hade de precis slagit ut Marta Caparros och Marta Barrera med 7-5, 6-4.

— Detta var min första turnering utanför Italien. Vi lyckades vinna fyra tuffa matcher, nivån är annorlunda här. I Italien är spelet snabbare och här är varje poäng mycket mer taktisk och utmanande. Det här förväntade jag mig inte alls, sa Vinci till Padel Alto.

Jämfört med sina konkurrenter har Vinci spelat minimalt med padel.

— Jag började spela padel för bara sex månader sedan enbart för skojs skull, för att få springa och ha roligt. Innan spelade jag kanske en gång i månaden. Men steg för steg har jag känt att det här kul och att jag vill lära mig mer. Giulia frågade mig om jag ville spela WPT och jag sa: `visst, låt oss ge det ett försök´. Men det viktiga var att ha kul, fortsatte hon.

Utvecklingspotentialen för 38-åringen är förstås enorm.

— Det är helt olikt tennis och ibland spelar jag tennis på padelbanan. Ibland när jag ska gå på nät gör jag det inte, flera saker är olika. Men jag gillar att lära mig nya saker och jag vill fortsätta att spela i flera turneringar för att bli bättre.

”Jag är en krigare”

Hon menar att hon har en stor fördel av att sin bakgrund som tennisspelare i den absoluta världstoppen.

— Jag är en krigare. Varje gång jag går in på banan vill jag vinna. Du kan njuta men det är inte bara för skojs skull, du vill också alltid vinna. Min bakgrund är viktig. Jag spelade tennis inför mycket publik, här är det annorlunda men jag är van vid viktiga situationer på banan.

Precis som tennisen är det dubbel som Vinci framförallt gillar att spela.

— Man krigar tillsammans när någon har det tufft. När du är ensam på banan är det jobbigt, jag föredrar att spela dubbel som ett lag.

Hon berättar att hon kommer att fortsätta att ställa upp i så många internationella tävlingar som hon hinner.

Spelar du fortfarande tennis? 
— Nej, bara padel! 

Foto: World Padel Tour. 


Annons

 

Den här artikeln handlar om: