WPT Marbella
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Chingotto/Tello till semifinal efter speciell tillställning — stod för jättevändning

ANNONS

Efter en på flera sätt speciell match är Juan Tello och Fede Chingotto som första herrpar klart för semifinal i Marbellas WPT-Master. 
Efter en stark upphämtning i första set kunde de besegra Franco Stupaczuk/Pablo Lima i dubbla tiebreak.

— Vilken match, den hade allt, säger Viaplays expert André Schlyter i sändning. 

För en dryg vecka sedan pressade Daniel Windahl/Cristian Gutierrez Juan Tello/Fede Chingotto i två tuffa set i Roms Premier Padel. I dag gick Tello och Chingotto som första herrpar till semifinal i Marbellas WPT. I en ytterst jämn match besegrade de paret på den fjärde rankingplatsen — en placering ovanför de själva. 

— Vi jobbar för att nå upp till den där fjärdeplatsen på rankingen och vi stod för en fantastisk upphämtning. I padel måste du ibland lida och gräva djupt. Tack till min familj, hoppas ni fått en bra bränna, säger Juan Tello och refererar till den gassande Marbella-solen som vilde över centercourten.

Speciell match

Matchen var speciell på många sätt. Stupa med nya partnern Lima tog ledningen med 4-0 i första set, där de helt frös ut Tello ur matchen. Hans farliga smash på det varma ute-underlaget skulle undvikas till varje pris men ”El Gato”, tog sitt ansvar och hittade in i matchen, samtidigt som lobbarna blev sämre från Lima/Stupa.

— Vi tar ytterligare ett steg framåt. Juan Tello var otrolig i dag när jag vid en del tillfällen hade det tufft. Nu ska vi vila och förbereda oss för semifinal, säger Fede Chingotto.

4-0 är det sällan man lyckas hämta upp i padel. Inte heller är det ofta en match går till dubbla tiebreak eller för den delen har hela tolv Golden Points, vilket skedde i den här matchen. 

I semifinalen ställs Chingotto/Tello mot vinnaren i mötet Momo Gonzalez/Alex Ruiz — Martin Di Nenno/Paquito Navarro.

Den här artikeln handlar om: