Foto: Premier Padel / WPT
Premier Padel

Windahl: ”Redo att ta både ett och två set i dag — helt inställd på det”

ANNONS

Det blev stopp i Premier Padels åttondelsfinal även denna gång för Daniel Windahl/Cristian Gutierrez.
Juan Tello/Fede Chingotto vann med 6–4, 6–3 på centercourten i Rom.

ROM

Den formtoppade stjärnsvensken Daniel Windahl och hans argentinske partner Cristian ”Sanyito” Gutierrez inledde matchen strålande och bröt till 3–1. Dessvärre ur ett svenskt perspektiv så lyckades man inte behålla övertaget särskilt länge.

— Vi inleder bra, håller oss till taktiken och hade bra energi. Vi fick breaket men sen gör jag ett par dyrbara misstag, missar en smash som hade betytt 4–2. Det läget får jag inte missa, du får inte den chansen igen mot så här bra spelare, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Världsåttorna Juan Tello och Federico Chingotto som spelat med varandra genom hela sina karriärer såg ut att veta precis vad som krävdes av dem för att ro hem första set med 6–4 — samtidigt som både Windahl och Gutierrez stod för kostsamma unforced errors i avgörande lägen.

—  Det är enkla volleys och smashar som man vill bränna ner i marken lite mer än man kanske behöver. Chingotto är ju så extremt bra i defensiven och då vill man lätt lite för mycket, förklarar Windahl.

Hur var det att kliva in på Foro Italicos centercourt här i Rom?
—·Jämfört med åttondelen i Doha var det klart större skillnad i känslan vi hade, vi kom in med mindre nervositet och jag kände mig mer bekväm.

Inställd på att avancera 

När matchbollen kicksmashades in av Juan Tello så lämnade Windahl och Gutierrez snabbt bänken och arenan för att slicka såren i omklädningsrummet.

— Jag var redo att ta både ett och två set i dag, jag var helt inställd på det, så det var jättetufft när vi klev av banan. Vi var tysta i några minuter innan vi började prata igenom matchen. 

Nu när du smält förlusten i en dryg timme, hur går tankarna?
— Man mår ju aldrig bra efter en förlust, men det är mer åt okej-hållet i alla fall. Vi kan ändå summera det som en bra match, det är typ två game där vi dippar. Vi tar med oss mycket positivt.

Precis som när den svensk-argentinska succéduon slogs ut av Juan Lebron/Ale Galan i Qatar — den första Premier Padel-turneringen någonsin — så kan de båda trösta sig med att en prispeng på hela 55 000 kronor ramlar in på kontot inom kort.

Nu väntar några timmar av återhämtning för både kropp och knopp innan det bär av mot den spanska solkusten. Kropparna känns bra för både Windahl och Cristian Gutierrez, intygar skåningen.

— Nej, inga större krämpor men man är väl alltid lite småskadad. Men inget som påverkar spelet. Förhoppningsvis kliver vi in Previan på Marbellas WPT på söndag.

Se hela torsdagens spelschema här.

Arkiv: Intervju med Windahl om nya lägstanivån

Den här artikeln handlar om: