Foto: Premier Padel.
Premier Padel

Rekordpublik gav stora intäkter i Rom — så många miljoner drog man in

ANNONS

Publiksiffrorna för Premier Padels andra majortävling i Rom har kommit och de är rekordmässiga. 
Över 30 000 personer var på plats på Foro Italico under veckan och finaldagarna var praktiskt taget slutsålda.

Redan under mitten av Premier Padel Rome Major kunde PadelDirekt berätta att biljetterna sålde klart bättre än väntat. Sista dagarna tickade försäljningen på ännu snabbare.

— Vi visste redan att padel är den snabbast växande sporten i världen men den här veckan på Foro Italico visade oss precis hur långt sporten kommit, säger Internationella Padelförbundets president Luigi Carraro i ett pressmeddelande.

Många är det som häpnats över scenerna som framförallt finaldagarna på Foro Italico och Premier Padels major där bjöd på. Fullsatta läktare och en stämning som inte synts ofta i padelsammanhang. 

I ett pressmeddelande från Premier Padel framkommer alltså att veckan också har bjudit på rekordsiffror när det kommer till åskdåare. Nästan 7 000 personer fick plats på den slutsålda arenan under finalen där Ale Galan och Juan Lebron lyckades besegra Paquito Navarro/Martin Di Nenno. Det är ett nytt rekord för en enskild padelmatch i Italien.

— Jag vill tacka den italienska regeringen, det italienska tennisförbundet och Sport e Salute för deras otroliga arbete kring att arrangera Premier Padel Italy Major, säger Carraro. 

Uppgifter: Inga damer nästa gång heller

167 sändningsbolag sände turneringen, däribland Viaplay i Sverige – också det ett nytt rekord. Dessutom såldes biljetter för 700 000 euro, översatt till kronor blir det ungefär 7,3 miljoner. Nästa Major arrangerad av Premier Padel kommer att spelas i Paris på Roland Garros 11—17 juli.

— Vi visste redan att padel är den snabbast växande sporten i världen men den här veckan på Foro Italico visade oss precis hur långt sporten kommit på den korta tiden som varit sedan Premier Padel startade. Ingen tour kan nå en räckvidd på 167 områden. Till fansen: Wow. 

Dameliten var inte på plats i Rom enligt uppgifter till PadelDirekt kommer de inte heller spelas i Frankrike. Fler Premier Padel-turneringar kommer att annonseras. Enligt rapporter ska en hållas i Madrid i augusti och en i Miami i oktober. 


TV: Galen stämning på Foro Italico efter söndagens final. 

Foto: Premier Padel. 

Den här artikeln handlar om: