Arkivbild.
Foto: Viktor Andersson.
Premier Padel

Padelfeber i Rom — så många biljetter har sålts: ”Drygt 80 procent”

ANNONS

Hittills har det varit allt från fem personer till 300 personer som följt matcherna på Premier Padel i Rom.
Men till helgen är förhoppningen att dra fullt hus.
— Nu har vi sålt drygt 80 procent av alla biljetter till de tre sista dagarna, säger Luca Colajanni, kommunikationschef för tävlingen.

ROM

När de italienska hemmahoppen funnits på någon av de fem banorna som används på Foro Italico-området i Rom så har atmosfären varit härlig med åtminstone drygt 100 personer på läktarplats.

På onsdagen äntrade samtliga superstjärnor Premier Padel Italy Major men det är först på fredag som det kommer att bli rejält publiktryck på årets andra deltävling av den nya världstouren.

— Vid centercourten kan vi ta in runt 6000 personer och nu har nu har vi sålt drygt 80 procent av alla biljetter till de tre sista dagarna, säger Luca Colajanni, kommunikationschef för Italienska Tennisförbundet (som arrangerar veckan på Foro Italico).

Så drygt 15 000 sålda biljetter totalt?
— Nja, snarare runt 20 000 skulle jag säga om man räknar in hela veckan.

Ja, eftersom kvalet drog i gång redan i lördags så har redan många padelintresserade hunnit avverka några dagar/kvällar på den enorma anläggningen där det tar bara fem minuter bara att ta sig från entrén till centercourten.

Luca Colajanni är särskilt stolt över ett projekt som man organiserat med Roms skolsystem.

— Det är ett enormt område och för att sprida sporten och öka intresset så har vi bjudit in totalt 5000 skolbarn, ett initiativ från det Italienska Tennisförbundet. De får komma hit och även spela på de två sidobanorna som vi ställt upp utanför arenan. Förhoppningsvis kan det bidra till en generation av duktiga italienska spelare.

Är det en italiensk succé, eller vad skulle du kalla det?
— Eftersom vi inte kunde börja arbeta med evenemanget och promotion för mer än fyra veckor sedan så är vi jättenöjda, absolut. Det är en jättebra möjlighet för italiensk padel att arrangera en tävling här.

Kommer turneringen tillbaka hit nästa år?
— Ja, det ser ut så. Alla verkar nöjda än så länge.

Biljetterna för torsdagskvällen kostar 12 euro, en siffra som stiger till 37 euro för fredagens semifinalen och sedan 37 euro även för finalen på söndag.


TV: Daniel Windahl efter segern i 16-delsfinalen. 

Den här artikeln handlar om: