WPT Marbella
Amanda Girdo.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Girdo/Brito gör Windahl sällskap i Previafinalen — vann maratonmatch i Marbella

ANNONS

Svenska padelspelare verkar trivas ungefär lika bra som resten av befolkningen gör i Marbella.
Amanda Girdo blev måndagens andra svensk att avancera till Previafinal på Marbellas WPT efter Daniel Windahls seger tidigare i dag.

Det svensk-argentinska paret Amanda Girdo/Nela Brito vann mot Sandra Hernandez/Gemma Negre med 6–4, 4-6, 6-4. Matchen pågick i nästan 2,5 timmar i den 24-gradiga värmen i Marbella, Spanien. 

Hur mår man efter en sån match?
”Jag mår. Är såklart trött men känner mig ändå stark”, skriver Amanda Girdo i ett meddelande till PadelDirekt. 

Det finns chans till en helt magisk svenskafton i kväll i Marbella. Både Amanda Girdo och Daniel Windahl spelar nämligen Previa-final med sina argentinska partners Nela Brito och Cristian Gutierrez. Windahl vann på förmiddagen och några timmar senare, runt 14.45, kunde Girdo/Brito slå in matchbollen. 

Mentalt stark seger

Det fanns chans fanns att avgöra matchen tidigare. Duon spelade bra där Brito var som alltid stabil och Girdo utnyttjade sin smash på det varma underlaget. Men i ett svängigt andra set fullt av break tappade paret sin 4-2-ledning till 4-6. 

Mentalt tufft läge inför tredje set alltså och det började motigt även där. 0-1-underläge och Golden Point i efterföljande eget servegame. Men 42-åriga Brito har varit i många liknande lägen och de höll sig kalla och vann den viktiga poängen. Energin från det gamet räckte sedan för att lösa ett break och till sist kunna vinna med 6-4. 

I Previa-finalen 18.45 ställs de mot det italienska paret Emily Stellato (89) / Carolina Petrelli (94). En duo som var i framme i huvudturneringen i Bryssel och enkelt besegrade Anna Åkerberg/Baharak Soleymani i Köpenhamns WPT-kval. Matchen spelas på Marbella Padel Club. 


ARKIV: Girdo på SPT 1. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: