WPT Marbella
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Andra raka för Windahl/Gutierrez – en seger från huvudrundan

ANNONS

6-4, 6-7, 6-4. 
Där har ni segersiffrorna som gör att Daniel Windahl och Cristian Gutierrez i eftermiddag i Marbella kommer att spela Previa-final.
Motståndet stod Christian Fuster/Miguel Angel Solbes för. 

Det blir dock inget möte med Simon Vasquez då han och partner Adrian Blanco föll i en tresetare, 6-4, 0-6, 4-6, mot Jaime Munoz/Ignacio Vilarino. 

Daniel Windahl om matchen: 

”Den var riktigt tuff. Vi fick ett break direkt mot oss i första set men tog tillbaka det direkt och höjde oss rejält. I andra set hade vi momentum samt break men lyckades inte förvalta det till fullo och så brände vi matchboll i tiebreak”, skriver Windahl till PadelDirekt.

Paret visade dock mental styrka i tredje set efter den missade matchbollen. 

”Vi breakar direkt i tredje och håller det hela vägen. Vi spelade bra men behöver bli något mer bestämda i nästa match”, skriver han i ett sms. 

Segern gör att Daniel Windahl nu endast är en match från att skriva historia som den första herrspelaren i Sverige att nå hela vägen från kval in till huvudrundan. Han har tidigare spelat tre huvudturneringar men då efter att ha fått wildcard. 

Vasquez: ”Nu checkar jag ut för denna dagen”

Mellan de och huvudrundan står alltså Simon Vasquezs/Adrian Blancos banemän Jaime Munoz (74) / Ignacio Vilarino (107). För er på plats i Marbella så spelas matchen här. Det är den andra matchen på centercourten, den första börjar 16.00 — Windahls match börjar direkt efter vilket lär bli cirka 17.30. 

Senare i dag, 12.15, spelar Amanda Girdo med Nela Brito sin första matchen i Previa. Motståndet står Sandra Hernandez/Gemma Negre för. 

Simon Vasquez och Adrian Blanco hade en ledning med 1-0 i set med tappade:

”Ibland vinner man, ibland förlorar man. När man vinner, leker livet. När man förlorar suger allt i livet.. Jag antar att det är en del av elitidrotten. Men vi ska fortsätta jobba och sträva efter våra mål. Nu checkar jag ut för denna dagen och imorgon är vi tillbaka på banan igen”, skriver Simon Vasquez på Instagram. 


TV: Daniel Windahl avgör matchen. 

Foto: Bernt Mathiasson.

Den här artikeln handlar om: