Willy Släryd och Kenny Källström.
Foto: Privat
Svensk Padel

15-åring hyllas i podden Mr. Padel: ”Såna händer och bollkänsla”

ANNONS

I Mr. Padels femte avsnitt haglar lovorden efter helgens turneringar.
En viss 15-åring får en alldeles egen hyllnings-stund.
— Jag imponerades av honom otroligt mycket. Så skön karaktär, säger Andreas Ehrnvall i podden.

Willy Släryd lär vara en av ungdomsspelarna som tävlar allra mest frekvent. 15-åringen har nått många fina framgångar bara det senaste året — och den gångna helgen var det dags att åka till Stockholm för att testa en ny nivå: A-klass.

— Jag har sett en ung, ung kille. Du känner säkert till namnet, inleder Andreas Ehrnvall i den nya padelpodden Mr. Padel.

Profilen var på plats på Fordonsbolaget Open på Every Padel i Kista och häpnades när han såg den unga förmågan.

— Jag har sällan sett någon så ung ha såna händer och bollkänsla. Och så har han ett sånt ärligt sätt att spela på, en sån glädje på banan. Han heter Willy Släryd, är 15 år gammal och gjorde sin A-klassdebut, fortsätter Ehrnvall.

”Växte i varje set”

Även om det blev förlust i den där A-klassdebuten så lyckades ynglingen med något som just unga spelare ofta har problem med: att leverera på hög nivå flera matcher i rad.

— Han spelade med en något äldre kille, även det en superkille, i Kenny Källström. De förlorade första matchen i huvudtävlingen men gick sen och vann platen, där det var väldigt många duktiga par.

Falkenbergsprodukten Willy Släryd är en lirare som man i Mr. Padel lovar att vi lyssnare ska få höra mer om inom kort.

— Han växte i varje set och varje match han spelade. Det är en otrolig kille som jag faktiskt intervjuade där i Kista. Vi ska ha med honom i ett senare program tänker jag.

Avsnittet går att lyssna på här.

Den här artikeln handlar om: