Swedish Padel Tour

Skönt lyft på rankingen för Rikard Rååd efter stora SPT-skrällen

ANNONS

Tillsammans med WPT-spelaren Teo Zapata gick 21-åriga Rikard Rååd och vann hela SPT 2 i Göteborg förra helgen.
Nu belönas han också på rankingen — Rååd klättar tre placeringar och är nu på 12:e plats i Sverige.
På damsidan tar både Baharak Soleymani och Ida Jarlskog placeringar i toppen.

Efter att ytterligare en Swedish Padel Tour-tävling spelats förra helgen sker det nu en hel del omkullkastningar på den nyligen uppdaterade rankingen, både på herr-och damsidan. På herrsidan tog talangen Rikard Rååd padel-Sverige med storm förra helgen när han tillsammans med den mycket meriterade WPT-spelaren Teo Zapata tog hem titeln.

— Det är så klart enormt. Framförallt inför tävlingen så tyckte jag att det skulle vara väldigt skönt att få en chans att visa vad jag går för. För om vi förlorar matcher så är det på grund av mig, så på så sätt så vet jag att jag har nivån i mig, sa Rååd efter segern.

• De nya poängen kastar upp Rååd från plats 15 till plats 12, bara en placering bakom Daniel Windahl och Jose Gaspar som delar tiondeplatsen.
  • För Linus Frost verkar padel-livet leka just nu. Han tog sig till semifinal förra helgen och kliver upp två placeringar på rankingen där han är åtta.

Teo Zapata, som spelade sin första turnering i Sverige, gick från orankad till 29:e plats. Ett lyft på 1726 placeringar. Sverigeetta är fortfarande Cayetano Rocafort.

Damsidan då? Både Baharak Soleymani, som vann SPT 2 tillsammans med Sara Pujals, och Ida Jarlskog som var i final tar både steg mot toppen. De båda tar tre respektive två steg uppåt till tredje respektive femte plats.

Tyngst i toppen gick det för Rebecca Nielsen som tappade fem placeringar och nu är tia. Sverigeetta är fortsatt Anna Åkerberg, följt av Amanda Girdo

Se hela rankingen här.

TV: Se läckerheterna från Cayetano Rocafort och Claudio Lanzinger från helgens SPT.