Foto: Padel-Television.
Svensk Padel

Rocafort sköt i väg bollen i frustration — träffade ut i publiken

ANNONS

Det blev riktigt heta känslor på banan när SPT-pokalen skulle delas ut på söndagseftermiddagen.
Vid ett tillfälle gick det så hett till att Cayetano Rocafort i ilska sköt i väg en bollen som gick rakt genom dörrhålet — och ut i publiken.

Se situationen i spelaren ovan.

GÖTEBORG

Vid ställningen 2-4 i första set slog Cayetano Rocafort, i finalen mot Rikard Rååd/Teo Zapata, en volley i nät. I frustration slog han sedan i väg bollen mot gallret men fick felträff och sköt den hårt rätt ut mot publiken. Ingen person såg ut att få bollen på sig och Rocafort var snabbt framme och höll upp handen i en ursäktade gest. 

— Jag tänkte typ fan vad skönt. Då vet jag att han är knäckt, då har vi kommit åt honom i huvudet. Då har vi uppnått hälften av målet med matchen, säger Rikard Rååd till PadelDirekt. 

Kan du känna i efterhand att det är något man inte bör göra? 
— Ja, så klart. Man ska inte skjuta bollar ut i publiken, alltså aldrig, Det är inte bra gjort. Men ja, han är frustrerad och där och då är det bara skönt för mig att se att han blir irriterad, fortsätter Rååd. 

Rååd och Zapata vann med 7-6, 6-0 i en match som hade flera omdiskuterade situationer. 

Caye Rocafort fick en varning efter situationen.

Rocafort ville inte uttala sig efter matchen och frågan hann inte ställas till Jose Gaspar innan intervjun med honom avbröts för prisutdelning. 

PadelDirekt har sökt domaren utan framgång. 

Den här artikeln handlar om: