Rikard Rååd.
Foto: Patric Persson & WPT.
Swedish Padel Tour

Därför spelar svenska doldisen SPT med spansk toppspelare: ”Otrolig möjlighet”

ANNONS

Det blir en minst sagt annorlunda SPT i helgen
De allra största namnen i Sverige saknas —  däremot ska WPT-spelaren Teo Zapata SPT-debutera på Every Padel Åby och blir en av de högst rankade spelarna någonsin på SPT.
Han gör det bredvid en svensk doldis — så här gick det till.

Det ska verkligen bli skitkul, den personliga formen känns bra och att få bilda par med Teo Zapata är en otrolig möjlighet så det ser lovande ut inför helgen, säger Rikard Rååd till PadelDirekt.

Rikard Rååd huserar på rankingplats 21 på Svenska Padelförbundets ranking och ses ofta på banan tillsammans med Alex Regner, rankad 22. Men i helgen får Rikard Rååd annat sällskap på banan i Mölndal där Every Padel i Mölndal står som arrangör. 

På pappret är han en av de bäst rankade spelarna som någonsin spelat en SPT. Hur kommer det sig då att Teodoro Zapata, rankad 66 på WPT-rankingen, är anmäld till SPT 2 i Mölndal som drar i gång två dagar efter hans och Ben Tisons uttåg på WPT-kvalet i Albacete?

— Jag och Zapata är sponsrade av samma racketmärke (Slazenger), så de hade haft en dialog med Zapata och han har uttryckt att han var sugen att komma till Sverige och spela SPT. Och då kontaktade Slazenger mig och frågade om jag ville spela med honom och det var ju bara att tacka ja direkt, säger Rikard Rååd.



Foto: WPT Challenger.    Teo Zapata i Albacete i onsdags.

Hur har dialogen mellan dig och Zapata varit, hur mycket hinner ni spela ihop er?
— Vi har varit i kontakt och chattat med varandra nu i veckan, så vi har hunnit prata en del och lärt känna varandra lite i alla fall. Sen får vi till något pass på fredag när han kommer och kan känna av kemin på banan. Utöver det är det bara in och köra på i helgen, det är klart man bryr sig om resultatet men det är också en möjlighet för mig att lära mig väldigt mycket. 

”Kan definitivt vinna alla matcher”

Några av herrspelarna som missar helgens SPT i Mölndal är de senaste finalisterna Simon Vasquez och Daniel Windahl, samt Calle Knutsson — däremot är bland andra SPT 1-vinnarna Cayetano Rocafort/José Carlos Gaspar med samt Claudio Lanzinger och en spansk bekantskap, Fran Jurado Sosa

Hur ser du på era chanser i helgen, speciellt nu när det är några av de högre rankade spelarna i Sverige inte är med?
— På pappret så kan vi definitivt vinna alla matcher, men det är bara ta match för match och spela så bra det går. Sen är det klart att det gynnar våra chanser att de bästa svenskarna inte spelar. Samtidigt så är det de matcherna som man vill spela och som är roliga. Så ur det perspektivet är det tråkigt.

Daniel Appelgren bildar i denna SPT par med Fran Cepero och går upp mot Rikard Rååd och Teodoro Zapata i en mycket spännande första omgång. 

PadelDirekt är på plats på Every Padel Åby Arena för att följa årets andra deltävling på Swedish Padel Tour.

Den här artikeln handlar om: