Andreas Ehrnvall och sonen Ludvig.
Foto: Privat / Jim Ahlerup
Swedish Padel Tour

”Mr. Padel” gör comeback på SPT — spelar med 31 år yngre sonen

ANNONS

Andreas Ehrnvall har hunnit bli 51 år men ”Mr. Padel” har inte lagt ner sin korta men framgångsrika karriär som spelare.
I morgon gör han nämligen comeback på SPT med sin son Ludvig — i en tävling som kan vara den största SPT-helgen någonsin sett till antalet deltagare.

Faktum är att alla som ville spelare Swedish Padel Tour deltävling 2 på Every Padel Åby Arena inte fick plats. 363 spelare anmälde sig — men ”bara” 347 spelare fick plats.

— Det är så jävla roligt, helt fantastiskt. Det kan inte vara många tävlingar som haft det tidigare, om det nu hänt, säger Every Padels utvecklingschef Andreas Ehrnvall till PadelDirekt.

Hur kan det vara så ofantligt många spelare som kommer till start? Anläggningens 21 banor innebär att arrangören Every Padel lyckats klämma in hela nio olika tävlingsklasser:

  • Dam A och B
  • Herr A, B och C
  • Flickor 16
  • Pojkar 14, 16 och 18

Det är i herrarnas B-klass som Andreas Ehrnvall gör comeback vid sidan av sin 32 år yngre son, 19-årige Ludvig Ehrnvall. Den frispråkige 51-åringen har gjort sig känd som en av de första svenskarna att öppna padelcenter i Sverige, han har blivit god vän och affärspartner med Fernando Belasteguin och i måndags kunde PadelDirekt berätta att han börjar podd med Jesper Hussfelt.

”Spelat padel en gång senaste fyra månaderna”

”Mr. Padel” har fina meriter som veteran-SM-guld på meritlistan — och att han fortfarande är obesegrad mot Simon Vasquez (även om de inte mötts på några år…).

— Min yngsta son frågade sin pappa snällt, kan inte vi spela ihop? Jag tvekade eftersom jag bara har spelat padel en gång senaste fyra månaderna. Men jag ska göra så gott jag kan för hans skull, säger Ehrnvall den äldre.

Inte direkta förväntningar om framgång, alltså`?
— Nej vi går in i en väldigt stark B-klass, så inga förväntningar på att göra bra resultat. Det blir bra nivå på den här tävlingen, många utländska spelare går in i A-klassen så det gör förstås nivån högre i B- och C-klass också.

Uppsaladuon Ehrnvall/Ehrnvall kliver in i SPT 2 på fredagen kl 17.00, där man ställs mot två lirare som jobbar på Every Padel Åby Arena: Jakob Jörnvik och Erik Bojesson. En riktig bortamatch, alltså.

— Ja precis och jag tror att det kommer vara en del publik eftersom många känner de här grabbarna. Det ska bli skitkul, tycker Ehrnvall.

Den största padelturneringen någonsin på svensk mark (som vi har kunnat hitta) hade dock klart fler deltagare än SPT 2: Toyota Padel Open i Helsingborg i mars kan stoltsera med otroliga siffran 617 deltagande spelare.

Den här artikeln handlar om: