Daniel Windahl.
Foto: WPT Challenger
World Padel Tour

Windahl får nytt WPT-wildcard: ”Lätt beslut”

ANNONS

Daniel Windahl får, precis som till Malmös WPT i höstas, ett wildcard rätt in i huvudturneringen när WPT kommer till Danmark 16-22 maj. 
Det meddelar Danmarks WPT-organisation i ett pressmeddelande.

Daniel Windahl kommer att spela turneringen med sin nya partner Cristian Gutierrez.

— Att få möjligheten att spela direkt i huvudturneringen med min partner Cristian kommer att vara en fantastisk erfarenhet. Lägg därtill att det nästan är på hemmaplan och jag hoppas många svenskar kommer vara där för att stötta oss, säger Daniel Windahl och fortsätter: 

— Vi kommer att ge allt och lite till och just nu spelar vi med självförtroende. Jag vill verkligen tacka den danska organisationen för denna fantastiska möjlighet som vi fått. Vi kommer att visa upp de nordiska färgerna. 

Mikael Thobo, tävlingsgeneral på Danish Padel Open.

— Även om padel växer väldigt fort i de nordiska regionerna har vi fortfarande en bit upp till de allra bästa på WPT. Vi hoppas att vi, med den norra regionens bästa spelare Daniel Windahl, kan hjälpa nordisk padel att komma ännu närmare toppen och att Daniel leder vägen för andra lokala spelare att närma sig den absoluta världseliten inom de närmaste dagarna. Därför var det ett lätt beslut för oss att, i samarbete med Daniels manager Reza Deheshjoo, ge Daniel chansen i form av ett WC till huvudturneringen, säger han. 

Windahl har varit i en fantastiskt form den senaste tiden och nådde bland annat åttondelsfinal i Premier Padel-premiären i Doha och var så sent som i går i sextondelsfinal i Albacetes WPT-Challenger. Där blev det dock stopp mot Gonzalo Rubio/Jorge Ruiz. 


Arkiv: Windahl/Gutierrez i bra boll på Premier Padel. 

Foto: Viaplay. 

Den här artikeln handlar om: