Zlatan Ibrahimovic.
Foto: BIldbyrån / Padel Zenter
Nya padelbanor

Bakslag för Zlatans nya Padel Zenter i Stockholm — grannarna vill stoppa bygget

ANNONS

Hoppet lever för de grannar som inte vill att bygget av den nya padelhallen i Silverdal genomförs.
Överklagandet har nått tredje instans, Mark- och miljööverdomstolen, men beskedet kommer dröja mer än ett halvår.

Grannarna i Bostadsrättsföreningens Silverdals Kulle 1 ger inte upp i sitt hopp om att få bygget av PadelZenter i Silverdal, nära Sollentuna, stoppat. Två gånger har deras överklagan avslagits — något som PadelDirekt rapporterat om tidigare — men ack den som ger sig. 

Med deras överklagan till Mark- och miljööverdomstolen är det tredje gången gillt som gäller.

— Det betyder att chansen har ökat för en ändring av bygglovet, säger Håkan Södergren, ledamot i Brf Silverdals kulle 1 vars hus riskerar att hamna bakom och delvis i skuggan av padelhallen.

Det var i höstas som Padel Zenter, där Zlatan Ibrahimovic är delägare, fick bygglov för sin hall som ska innehålla 14 banor och vara tre våningar stort. Det är framförallt höjden som BRF Silverdals Kulle 1 vänder sig mot. Hallen kommer att bli uppemot 20 meter och kommer på ta bort solljuset helt.

I och med att hallen är så bred och hög har vi gjort solmätningar. Inte ens på midsommarafton får vi sol mitt på dagen klockan 12.00 i de här bostäderna. Det blir en stor skillnad för oss som bor där. Från att man fått in solen större delen av dagen får man aldrig se solen, det är ganska stor skillnad, har styrelsemedlemmen Erica Carlsson sagt till Sportbladet

Grannarnas hopp ligger i detaljplanen som de menar att bygget strider mot. Det ska endast medge ett trevåningshus på ungefär elva meter men det blir alltså mycket högre än så.

Bygglovsenheten är dock av annan uppfattning. De menar att hallen, till övervägande del är tre våningar — att en padelbana kräver högre höjd än en vanlig lägenhet ska inte påverka detaljplanen, för i den finns ingen maxhöjd inskriven.

— Ja, både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen avslog vår överklagan. Nu har vi överklagat till mark- och miljööverdomstolen, men det är högsta instansen, säger Håkan Södergren, styrelseledamot i Brf Silverdals Kulle 1 vars hus riskerar att hamna bakom och delvis i skuggan av padelhallen.

Den här artikeln handlar om: