Zlatans Sollentunabygge rör upp känslor hos boenden.
Foto: Bildbyrån & Padel Zenter.
Nya padelanläggningar

Boende rasar mot Zlatans nya padelbygge: ”Strider mot allt det kan strida mot”

ANNONS

Grundarna av Padel Zenter, Zlatan Ibrahimovic och hans vän Thomas Sandström, vill bygga upp sin sjätte padelhall i Sverige men har stött på patrull.
Boende i Sollentuna, där den nya hallen är tänkt att etableras, har överklagat kommunens bygglov. 

— Det strider mot allt det kan strida mot, säger Erica Carlsson, som är med i styrelsen i en av bostadsrättsföreningarna, till Sportbladet.

Sollentuna och området Silverdal är platsen för nästa center — eller Zenter — i det som numera liknar ett mindre padelimperium. Nyligen briserade också nyheten att Zlatan planerar att bygga sin första hall utomlands — nämligen i sin hemstad Milano.

Men expansionen går inte smärtfritt. I Sollentuna har det nu lämnats in en överklagan mot det bygglov som Padel Zenter erhållit. Det är flera boenden i området som protesterar och framförallt är det höjden på hallen som bidrar till motsättningen. 

— I och med att hallen är så bred och hög har vi gjort solmätningar. Inte ens på midsommarafton får vi sol mitt på dagen klockan 12.00 i de här bostäderna. Det blir en stor skillnad för oss som bor där. Från att man fått in solen större delen av dagen får man aldrig se solen, det är ganska stor skillnad, säger Erica Carlsson till Sportbladet. 

Padel Zenter: ”Det är allas rättighet”

Hon är inte nöjd med att kommunen har gett hallen bygglov. 

— Vi tycker att det strider mot allt det kan strida mot. Man planerar att bygga något som är högre än våra bostadshus, det har man inte gjort någon annanstans längs den här vägen. Det passar inte in i ett tätbebyggt område. Vi ser hellre att vi får en livsmedelsbutik, då det inte finns någon inom gångavstånd. Vi tycker inte att det är bra. Vi har hela tiden påtalat att det inte är överensstämmande med den plan som finns, vad det är sagt som ska byggas där i form av höjd och bredd, säger hon.

Thomas Sandström, vd för Padel Zenter, verkar inte oroa sig för att bygget inte ska bli av.

— Det är självklart. Vi har velat göra det här från första början och det står jag fast vid. Sedan har alla rätt att ha sin åsikt, det har jag inga problem med, man får ha respekt för hur det är. Det är allas rättighet att överklaga, säger han.

Sollentuna kommun menar att beslutet har fattats planenligt och att man inte planerar att gå de närboende till mötes.. 

Enligt Fastighetsvärlden ska hallen innehålla innehålla 14 banor och vara på två plan. Anläggningen mäter hela 7 175 kvadratmeter. 

Den här artikeln handlar om: