Frida Bostrand.
Foto: Privat / Patric Persson
Svensk Padel

Svenska talangen om mysteriet kring svåra sjukdomsperioden: ”Ett helvete”

ANNONS

Padeltalangen Frida Bostrand var på väg att utmana Sverigeeliten innan ett mycket olycksdrabbat 2021 tog vid.
Först råkade hon ut för en knäskada och sedan kom körtelfebern — en jobbig sjukdomsperiod som hon nu öppnar upp sig kring.
— Det har varit ett helvete. Jag är fortfarande inte frisk, säger hon i podcasten Be@YourBest.

Efter knäskadan som höll 19-åriga Frida Bostrand borta från elittävlingar under våren 2021 så lyckades hon och en annan jättetalang — 17-åriga Tea Hylander — vinna Viaplay Padel Open i september.

Sedan åkte hon dessvärre på den ökända körtelfebern i slutet av oktober.

— Jag hade haft symtom i tre veckor, huvudvärk, svullen speciellt under ögonen. Jag kände att det var något i kroppen som inte stämde, säger hon i podden Be@YourBest.

Körtelfebern är kanske främst känd för att smitta via saliv, men för Bostrand är just ådragandet av sjukdomen ett mysterium. I podden berättar hon att ingen som hon känner eller ens känner till har haft körtelfeber. 

— Jag hade kille då och han fick inte heller det. Men det finns tydligen fall där man har lågt immunförsvar och går och bär på det, då kan det bryta ut.

Frida Bostrand säger att hon nästan fem månader senare fortfarande inte är tillbaka i full träning. Från att ha tränat dubbla padelpass minst en dag i veckan och padel/fys varje dag så får hon inte aktivera sig fysiskt mer än varannan dag.

— Träning är att jag får ha 120 i puls och det kan jag få om jag går upp i trappan, och det får jag ha varannan dag.

I måndags kom positiva signaler för ett av svensk padels stora framtidsnamn: träningen stegras upp för varje vecka.

Kroppen fortsätter att reagera bra på träningen och jag ökar sakta men säkert. Samtidigt som det är frustrerande att inte kunna gå fullt ser jag alla mina framsteg som små vinster. En långsiktig plan där jag fortsätter att skynda långsamt”, skriver Bostrand på Instagram.

Den här artikeln handlar om: