Tea Hylander, Frida Bostrand, Leo Hylander, Douglas Rutgersson.
Foto: Privat / PadelDirekt
Svensk Padel

Talangerna tävlar för Sverige i Viaplay Padel Open — kan vinna 40 000 kr

ANNONS

I helgen avgörs Viaplay Padel Opens finaler i Köpenhamn — amatörturneringen där Sverige, Danmark, Norge och Finland tävlar mot varandra.
För Sverige tävlar fyra välbekanta namn från SPT.

Under sommaren och hösten 2020, så har 80 olika padelcenter över hela Norden deltagit i Viaplay Padel Open genom att arrangera lokala VPO-turneringar på sin anläggning. Vinnarna från deras lokala turneringar har gått vidare till regionala turneringar, sedan till ”nationals” och på söndag är det dags för Internationals som kommer att sändas live ifrån Köpenhamn på Racket Club mellan 10:00 och 19:00.

Spelarna som deltar  

  • Sverige
    Frida Bostrand (rankad 19 i Sverige), Tea Hylander (16), Leo Hylander (18), Douglas Rutgersson (21)
  • Danmark
    Mie Skov (35), Gitte Haxen (33), Nicolas Huusom (34), Mads Laudrup (32)
  • Norge
    Wanda Håbrekke (54), Rocio Ibanez Dupuy (30), Carsten Johansen (52), Anders Aurstad (34)
  • Finland
    Riikka Laine (30), Tiina Nykänen (34), Pyry Hyrkkönen (24), Saska Huttunen (27)

Prispengar och förutsättningar

Segrarna i både herr- och damklassen får 40 000 SEK. 2:an får 15 000 SEK.

— Det som också är coolt är att samtliga länder kommer att ha egna kommentatorer, säger Emina Salic, projektledare på Viaplay.

Hon är väldigt nöjd med hur stort intresset varit och tror att ”amateur-only”-formatet varit en nyckel. Det innebär att topp 20 män och topp 14 kvinnor i varje land inte fick delta. Enligt Nordic Entertainment Group (NENT, ägare av Viaplay) har man redan blivit Nordens största padelturnering.

— En följare har också påpekat att Rutgersson numer är rankad 20 i Sverige. Men eftersom han inte var det när han kvalade och spelade förra året, så tycker vi inte att det gör så mycket. Att besluta vart ”amatörgränsen” går har varit otroligt svårt, säger Emina Salic, projektledare på Viaplay.

— För att kunna fatta ett korrekt beslut när vi startade turneringen, så frågade vi samtliga länders padelförbund om råd, och de tipsade om/bekräftade att 20/14 regeln var rimlig. Fast, såhär ett år senare så tror jag att det finns bättre sätt att dra en lika okomplicerad men ännu rättvisare linje, vilket vi kommer att göra ifall det blir en ny VPO turnering för 2021/2022.

 

Den här artikeln handlar om: