Internationell padel

Så streamas nya världstouren Premier Padel i Sverige

ANNONS

Viaplay fortsätter sin padelsatsning — nu är det klart att man köpt rättigheterna att sända nya världstouren Premier Padel som drar i gång sitt kval på lördagen.

Nordic Entertainment Group, oftare kallat NENT, kommer att streama världstouren som tar sikte mot att ta över som världens främsta padeltour på sin plattform Viaplay denna säsong.

Premier Padels huvudrunda har premiär på måndag i Doha, Qatar, men redan i morgon 26 mars kliver svenska spelare som Simon Vasquez, Calle Knutsson och Anton Andersson in i kvalet.

Viaplay blir streamingplattform för totalt tio europeiska länder: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen och Nederländerna.

Inget spelschema med en dag kvar

Den stora frågan som undertecknad om förmodligen många läsare ställer sig är hur många matcher som kommer att streamas. Med mindre än ett dygn tills de första kvalmatcherna avgörs finns inte ens ett officiellt spelschema att tillgå, vilket med största sannolikhet lär innebära att sändningarna från Doha drar i gång tidigast på måndag.

Så sent som i går meddelade Premier Padel att mediejätten Sky Sports köpt tv-rättigheterna för Storbritannien och flera europeiska länder. Tidigare i mars offentliggjorde Internationella Padelförbundets ordförande Luigi Carraro stolt att ESPN kommer att streama i bland annat USA.


Den här artikeln handlar om: