Internationell padel

Klart: ESPN köper tv-rättigheter till nya världstouren

ANNONS

Om exakt tre veckor ritar padelns världskarta om.
Då drar den nya världstouren som arrangeras av Internationella Padelförbundet i gång i Qatar. 
Nu står det klart hur nya FIP-touren kommer att streamas utanför Europa.

Sportjätten ESPN har köpt tv-rättigheterna för de fyra närmaste åren av FIP-touren i regionerna Sydamerika, Centralamerika, Mexiko och Karibien.

”Detta avtal kommer att göra världens bästa padel synlig i minst 50 länder”, skriver FIP i ett pressmeddelande.

ESPN har sitt huvudkontor i Connecticut, USA och är en samling amerikanska sportkanaler ägda av Walt Disney Company.

”När vi säger att vi ska ta padeln till toppen av världsidrott så menar vi det. Det här fyraårsavtalet med ESPN är ett bevis på det. Det är ett av världens största sport-tv-bolag och en jätte i amerikansk media. Detta avtal visar tydligt vilka ambitioner vi har för att globalisera sporten samt vilket enormt intresse som finns för den nya officiella världstouren”, säger Internationella Padelförbundets president Luigi Carraro i ett pressmeddelande. 

Någon information om hur FIP-touren sänds i Europa finns inte med i pressmeddelandet. Det förväntas blir officiellt senare denna vecka.

I lördags stängde anmälan till den första deltävlingen som går av stapeln i Doha, Qatar 28 mars–2 april. Daniel Windahl och Simon Vasquez är de två svenskarna som i dagsläget är klara för spel i turneringen som enbart välkomnar herrspelare. Fler svenskar hoppas på att få klartecken att delta.

Agustin Tapia och Miguel Lamperti är de två största namnen som inte deltar i turneringen.

Den här artikeln handlar om: