Lucas Campagnolo och Javi Garrido.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Hyllar den kritiserade WPT-turneringen i Miami: ”Ett av de bästa arrangemangen”

ANNONS

I kväll kliver Javi Garrido och Lucas Campagnolo in som favoriter i Vigos WPT-sextondelsfinal. 
Miami Opens stora succéduo är ute efter revansch efter att ha blivit överkörda i Reus Opens åttondelsfinal.
Miami gav oss självförtroende och vi kände att vi kunde vinna över vilket par som helst, säger Javi Garrido till Padel Alto.  

Javi Garrido och Lucas Campagnolo var den stora sensationen när World Padel Tour-säsongen 2022 drog i gång i Miami i februari. De slog ut världsettorna Juan Lebron och Ale Galan samt det tredje-rankade paret Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez och tog sig till final. Där blev det förlust mot Fernando Belasteguin/Arturo Coello.

Men i deltävling 2, i spanska Reus, blev det respass i åttondelsfinal när Paquito Navarro och Martin Di Nenno vann med klara 6–1, 6–3.

I en intervju med Padel Alto berättar 21-årige Javi Garrido om starten av säsongen.

— Vi åkte till Miami en vecka tidigare och hade en bra förberedelse med träningsmatcher. Vi kände att spelet var där och kunde gå in i turneringen med ett bra självförtroende och en tro på vårt spel, säger Garrido till Padel Alto.

Med sitt aggressiva attackspel och sin uppvisning på banan var det nog många som fick upp ögonen för den unge spanjoren som trots flera år på högsta nivå fortfarande skulle kunna benämnas som talang.  

Tjafset om ljudnivån

En spelare som visade upp en annan sida för publiken var världsettan Juan Lebron, som surnade till ordentlig på publikens ljudnivå och arrangören Wayne Boich. Efter att Garrido/Campangolo slagit ut världsettorna, riktades det stark kritik både mot WPT-organisationen samt publiken i Miami från firma Lebron/Galan.

— Juan blev häcklad av publiken efter att ha missat en overhead och han blev förstås frustrerad. Det var en hög ljudnivå under matchen och det blev ett väldigt omtalat ämne och en stor snackis. Det är synd för det förstörde matchen lite, men jag kommer bra överens med både Juan och Alejandro och vi pratade ut om det efter matchen så det är inga sura miner oss emellan, säger Javier Garrido om situationen.

Han fortsätter berätta om sin syn på turneringen i Miami.  

— Det var som sagt mycket snack om upplägget och organiseringen av tävlingen, men min personliga åsikt är att det var ett av de bästa arrangemangen på WPT. Människorna, atmosfären och hur det var uppstyrt. Det är lätt att säga så eftersom vi spelade bra och gick till finalen, men jag tyckte det var en bra tävling för padelns utveckling. Det blev en hög ljudnivå för VIP-läktaren låg så nära centercourten, vilket blev ett störningsmoment för oss spelare. Men bortser man från det var det bra. 



Psykiskt och fysiskt påfrestande

På onsdagskvällen ställs Garrido/Campagnolo mot Juan Martin Diaz och Agustin Gutierrez. Efter den där storartade insatsen i Miami Open för en månad sedan finns det plötsligt förväntningar om att man ska nå åttondel eller kanske till och med kvartsfinal i varje turnering.

— Våra egna förväntningar och mål med säsongen har inte förändrats. Vi kan åka ut tidigt också, det vet vi, vi måste bara försöka bli bättre hela tiden.

Det spansk-brasilianska paret är anmält till den första turneringen på den nya FIP-touren Premier Padel som drar i gång 28 mars. Det blir alltså tätt mellan tävlingarna. 

— Det gäller att vara väl förbered mentalt och fysiskt samt analysera vilka tävlingar man ska spela under säsongen, det kommer vara mycket resande och det kommer slita hårt på kroppen. 

Den här artikeln handlar om: