WPT Miami Open
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Lebron rasar mot arrangören och WC-spelaren Wayne Boich: ”Respektlös mot mig och Galan”

ANNONS

Juan Lebron och Ale Galan slogs ut redan i åttondelsfinalen i WPT Miami Open.
Några timmar senare riktar Lebron skarp kritik mot arrangören tillika wild card-spelaren Wayne Boich.

Lebron/Galan åkte på stryk mot Lucas Campagnolo/Javi Garrido och får vända hem från USA utan en enda seger. Under matchen förmedlade tv-bilderna en uppenbart upprörd stjärnduo, som reagerade starkt på hur publiken betedde sig.

— Jag har aldrig sett något liknande, poängterade kommentatorn.

I segerintervjun så var dock Javi Garrido tydlig med att han inte ansåg att spelarna kunde beskylla publiken för att störa spelet.

På Instagram beskriver nu Juan Lebron händelserna som utspelade sig kring centercourten i natt. Han namnger aldrig vilken person det är han syftar på, men eftersom den stormrika amerikanen Wayne Boich är arrangören som gav sig själv ett wild card så är det inte svårt att lista ut vem det handlar om.


(Följande är översatt från Instagram med Google Translate)

Först och främst vill jag gratulera Garrido och Campa till deras fantastiska match.

Jag vill att du ska veta att det som har hänt idag är saker som inte kan hända om vi vill att det här ska vara professionellt: Bristande respekt från rivalens vänner (detta ska enligt uppgifter ha rört sig om Javi Garrido), till den grad att hans egen partner har bett om ursäkt till min partner och mig. De har blivit tillsagda att heja med respekt och har ändå fortsatt att göra det på samma sätt.

Jag vet inte hur långt de (WPT) vill gå med allt det här men om de fortsätter att inte respektera oss och inte avbryter, betyder det att de inte vill ta hand om sina egna spelare, något som har skett över tid.

Jag tänker inte hålla tyst och jag vill fördöma att det är olyckligt att en spelare som fick möjligheten att spela den här turneringen med ett wild card har varit respektlös mot mig och Galan och det kommer jag inte att tolerera. För om WPT inte agerar så måste vi ta det själva och jag upprepar det igen, WPT tar inte hand om spelarna som de förtjänar.

Innan jag spelar min match berättar de att de ska spela en uppvisningsmatch på centercourten i 20 minuter, där det till slut tog 50 minuter. Sanningen är att turneringen lämnar mycket att önska. Här i Miami ser vi berusade människor varje dag på läktaren, musik spelas från VIP:en medan vi spelar, vi måste byta om i ett omklädningsrum som jag inte vet om jag ska kalla det ett omklädningsrum. Det finns inte plats att byta om, det är något brutalt det som vi PROFESSIONELLA spelare upplever här.

Det är sanningen, jag skulle kunna fortsätta säga saker men säkert kommer allt detta att förbli detsamma eftersom vi inte ser någon lösning.

Med allt detta ville jag tacka alla de människor som stöttat oss under matchen och förstått vad som hände, detta var inte bra för padeln. Tack från djupet av mitt hjärta.

Den här artikeln handlar om: