Ascaro Padel / Oscar Arrsjö.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Nyöppning på NK-taket efter ombyggnationen: ”Stor lättnad — problemen är borta”

ANNONS

Förra året invigdes världens första padelbanor på ett tak mitt i en huvudstad.
Efter att NK-banorna kritiserats så inleddes en ombyggnation efter debutsäsongen — och nu har nypremiären skett.

— När vi kom in i projektet var banorna redan byggda och eftersom ingen hade byggt padelbanor med dessa förutsättningar tidigare var det svårt att veta hur det skulle bli. Att göra traditionell betonggjutning går inte med tanke på husets bärighet, berättar Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

NK Padel & Social by Ascaro ligger högst upp på NK Parkaden, Regeringsgatan 47, mitt i Stockholm. Det är en byggnad från 1965 med högsta klassificeringen enligt kulturhistoriska klassificeringssystem. 

Det visade sig vara väldigt komplext att bygga padelbanor med hänsyn till bygglov och husets bärighet, men det gick. Däremot motsvarade inte banornas kvalitet det som såldes in i marknadsföringen. Därför har det ägnats flera månader åt en ombyggnad, vilket PadelDirekt tidigare rapporterat om. Problemet i fjol var att banornas underlag var för mjukt, vilket gav en känsla av mattan sviktade. Men detta ska vara åtgärdat lagom till säsongspremiären 2022, enligt grundaren.

— Det var en stor lättnad när vi spelade på banorna direkt efter att de byggts om. Det är en helt annan känsla och de problem som vi upplevde under säsong ett är borta, konstaterar Oscar Arrsjö.

Många experter anlitades för att komma med utlåtande och lösningsförslag under slutet av förra säsongen och efter mycket arbete identifierades en lösning. Tusentals arbetstimmar senare kan Ascaro bjuda in till andra säsongen med en helt ny padelupplevelse.

— Jag och teamet längtar tills alla våra medlemmar, partners och strötidsbokare kommer upp och testar. Det kommer att bli magiska padelmatcher i vårsolen.

En timme padel på NK-taket kostar mellan 450 och 750 kronor beroende på tid på dygnet.


Den här artikeln handlar om: