NK:s fasad / Ascaro bygger om banorna.
Foto: Ascaro
Svensk Padel

Så ska NK rädda sina kritiserade banor: ”Påbörjat ett uppgraderingsarbete”

ANNONS

I april förra året invigdes padelbanorna på NK:s tak i centrala Stockholm. 
Snabbt blev det tydligt att banornas underlag inte fullt ut gav den spelupplevelse som önskades. 
Banorna byggs därför om inför säsongsöppningen i mars, skriver man i pressmeddelande.

NK Padel & Social by Ascaro startades av modeprofilen Oscar Arrsjö, med hjälp av reklambyråentreprenören Christian Albinsson, i ett nära samarbete med NK. Banorna är byggda på taket till det karaktäristiska parkeringsgaraget NK Parkaden på Regeringsgatan. Begränsningar i hur 60-talsbyggnaden fick modifieras och takets bärighet gjorde att padelbanorna inte kunde anläggas på traditionellt vis med en betongplatta som underlag.

— Det tog lite tid för banorna att spelas in och “sätta sig”, men vi upplevde ändå inte att de höll den klass när det gäller studsens jämnhet som vi vill erbjuda våra padelspelare. Därför har vi nu tillsammans med NK och fastighetsägaren påbörjat ett uppgraderingsarbete där alla fyra banor byggs om inför säsongsöppningen, säger Oscar Arrsjö.

Flera experter på bärighet, och utformning av padelbanor har engagerats och tillsammans har man hittat en lösning som till slut möjliggör en känsla av ett traditionellt underlag för padelbanor under det svarta konstgräset.

— Vår ambition när vi startade NK Padel & Social by Ascaro var en anläggning i absoluta världsklass och vi tycker att vi har lyckats med det, förutom just banstudsen. Därför är denna uppgradering i samarbete med NK mycket viktig, summerar Oscar Arrsjö.


Annons:

Den här artikeln handlar om: