World Padel Tour

Doldisarna klara för sin första semifinal någonsin

ANNONS

Veronica Virseda och Barbara Las Heras är klara för sin allra första semifinal på World Padel Tour.
Igår slog man ut Marta Marrero och Lucia Sainz och i dagens kvartsfinal Jessica Castello och Alix Collombon med siffrorna 3-6, 6-3, 6-4. 

Oavsett resultat i andra kvartsfinalen för dagen på damsidan så skulle det bli en historisk dag för ett av paren.

Veronica Virseda och Barbara Las Heras stod för WPT Reus Opens kanske största skräll när man slog ut de rutinerade paret, Marrero/Sainz med 6-3, 6-4. Idag fortsätter paret att slå från underläge när man ställdes mot Castello/Collombon, ett par som inte heller tagit sig hela vägen till semifinal tidigare, men var ett duktigt Challenger-par ifjol, fyra finaler resulterade i två titlar. 

Medan den rutinerade Carolina Navarro Björk och Elisabet Amatrian stångades mot världsettorna på centercourten — en tresetare som Triay/Salazar gick vinnande ur — gjorde Virseda/Las heras och Castello/Collombon upp om en för dem historisk semifinalplats. De förstnämnda vände och vann en riktigt tajt kvartsfinal med 3-6, 6-3, 6-4.

På lördagen ställs Virseda/Las heras på ett ordentligt prov, när världsettorna Gemma Triay och Alejandra Salazar väntar i parets första semifinal någonsin. 

 

Den här artikeln handlar om: