World Padel Tour

PadelDirekts reporter gör debut som WPT-kommentator: ”En pojkdröm”

ANNONS

PadelDirekt blir en man kort i helgen.
Reportern Viktor Andersson ska nämligen göra debut som kommentator för Viaplay under WPT Reus Open.

— Det känns som en fantastiskt rolig grej att göra. Att få kommentera är en pojkdröm och att få göra det på en stor svensk tv-kanal där världens bästa spelare deltar är en ära och det ska bli väldigt roligt, säger Viktor Andersson.

World Padel Tours andra deltävling för året avgörs närmaste dagarna med kvartsfinaler på fredagen, semifinaler på lördagen och finaler på söndagen.

De svenska tv-tittarna kommer att få bekanta sig med en nykomponerad kommentators-duo i Viaplays sändningar: Viktor Andersson, till vardags redaktör/reporter på PadelDirekt, och elitspelaren Baharak Soleymani (som flera gånger tidigare agerat expert på Viaplay) blir kolleger i dagarna tre.

För Viktor Andersson blir det en ny erfarenhet då han tar steget från att skriva om padel till att prata live om sporten som håller så kärt och bevakar varje dag. När han får frågan om vad som känns mest utmanande blir svaret:

— Allt höll jag på att säga. Jag har kommenterat fotboll tidigare men det är första gången jag kommenterar padel, och även om jag jobbar med sporten så är det svårt att sia om hur det ska gå. Vi får se helt enkelt, säger han med ett litet skratt.

WPT Reus Open har innehållit en rad skrällar så här långt — läs mer om det här.

Viaplay börjar sända 09.30 på fredagen. Då ställs världsettorna Gemma Triay/Alejandra Salazar mot Carolina Navarro Björk/Eli Amatriain.

Den här artikeln handlar om: