Foto: Privat.
Svensk Padel

Hon blir JSM-mästarens nya partner: ”Lyckats vinna över väldigt duktiga par”

ANNONS

Paren inför säsongen på Swedish Padel Tour börjar onekligen sätta sig. 
I helgens Jönköping Open spelade junior-SM-mästaren Maja Eriksson tillsammans med Linnéa Skymberg — nu berättar duon om sina SPT-planer för PadelDirekt.

”Vi trivs bra tillsammans på banan och har möjligheten att träna ihop hemma på Padel Crew vilket är en stor fördel”, skriver Linnéa Skymberg i ett sms till PadelDirekt.

För er riktigt padel-initierade är det ingen överraskning att 13-rankade Linnéa Skymberg och 22-rankade Maja Eriksson beslutat sig för att para ihop sig. Efter helgens turnering i Jönköping där det blev två segrar (bland annat en över hela turnerings vinnare Matilda Hamlin och Ajla Behram) och en förlust, har de spelat tre tävlingar ihop. Men nu är det också officiellt att man inlett ett långsiktigt projekt. 

”Vi har faktiskt spelat tre tävlingar ihop i rad nu så det fungerar bra. Vi vann Movember i Helsingborg i slutet av året ihop och spelade Göteborg ihop förra veckan, samt Jönköping nu då”, fortsätter Skymberg.

”En jättefördel”

Skymberg har tagit sitt pick och pack från Linköping och flyttat till padel-metropolen Helsingborg.

”Det har varit ett stort lyft för min padel att komma ned till Helsingborg och Padel Crew. Dels genom extremt kompetenta tränare men också genom bra och bred sparring mot tjejer runt Helsingborg och i hela Skåne”.

19-åriga Maja Eriksson, som vann junior-SM-guld i Örebro i höstas och blev nominerad till årets junior, ska nu ta steget upp i seniorpadeln. Hon gläds över sitt nya samarbete.

”Även fast att vi inte spelat så länge tillsammans så har vi spelat ihop oss väldigt bra och lyckats vinna över väldigt duktiga par så det känns jättekul att det redan gått så bra. Sen så har vi ju möjlighet att träna tillsammans nästan varje pass nere i Helsingborg, det är ju en jättefördel”, säger Maja Eriksson. 


Arkiv: Se intervjun med Linnéa Skymberg och Ida Jarlskog efter APT-matchen mot Cornelia Lister och Malin Talcoth.


Annons

Den här artikeln handlar om: